Την περιπλάνησή του στο Διάστημα ξεκίνησε ένα Tesla Roadster και ο «Starman» που έχει τοποθετηθεί πίσω από τιμόνι του, αποτελώντας τον μοναδικό «επιβάτη» της φιλόδοξης διαστημικής αποστολής του Elon Musk.

O πύραυλος Falcon Heavy, ο ισχυρότερος του είδους του, μετέφερε με απόλυτη επιτυχία το Tesla Roadster και τον «οδηγό» του μακριά από την επιφάνεια της γης, με σκοπό να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη.

Τα αρχικά πλάνα της αποστολή μπορεί να άλλαξαν, ωστόσο η επιτυχία του εγχειρήματος δεν αμφισβητείται, από τη στιγμή μάλιστα που τα δύο από τρία προωθητικά στελέχη του πυραύλου κατάφεραν να προσγειωθούν αλώβητα στη γη λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση και την αποκόλλησή τους. Το τρίτο κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή και καταστράφηκε.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο Tesla Roadster, θα συνεχίσει το διαστημικό του ταξίδι φτάνοντας έως και τη ζώνη των αστεροειδών, χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να προβλέψει το τέλος του.

Μέχρι αυτό να έρθει, είτε εξαιτίας της κοσμικής ακτινοβολίας και της αλλοίωσης που θα προκαλέσει αυτή, είτε εξαιτίας κάποιας τυχαίας σύγκρουσης με κάποιον αστεροειδή, το ραδιόφωνο του Tesla Roadster θα «παίζει» τη γνωστή επιτυχία του David Bowie «Space Oddity».

auto.in.gr