Μετά τις εμφανίσεις του μέσα από μια σειρά σκίτσων και teaser, η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα δύο ρεαλιστικές εικόνες της νέας, τέταρτης γενιάς του Santa Fe, μην αφήνοντας άλλες απορίες τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη σχεδίασή του.

Αυτή, είναι παραπάνω από προφανές ότι απομακρύνεται από τα προηγούμενα αισθητικά πρότυπα του μοντέλου, αντλώντας επιρροές τόσο από το σχεδιαστικό κώδικα που εισήγαγε το Kona όσο και από το πρόσφατο υδρογονοκίνητο πρωτότυπο Nexo.

Έτσι, στην «όψη» του νέου SUV κυριαρχεί η γνώριμη από το i30 νέα γρίλια της Hyundai με το χαρακτηριστικό μοτίβο και την οποία πλαισιώνουν δύο σετ αιχμηρών φωτιστικών σωμάτων που παίζουν με τα γεωμετρικά σχήματα, εξασφαλίζοντάς του την απαραίτητη διαφορετικότητα και μια ευκαιρία να ξεχωρίσει σε μια ολοένα και πολυπληθέστερη κατηγορία.

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη αισθητική προσέγγιση πέραν των προφανών διαφορών από τις μέχρι τώρα εκδοχές του, το Santa Fe όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί τα προηγούμενα σκίτσα του, θα υιοθετήσει μια σαφώς δυναμικότερη σχεδίαση συνεπικουρούμενων στοιχείων όπως οι τετραγωνισμένοι θόλοι, η πληθώρα πτυχώσεων στο αμάξωμα και το γωνιώδες πίσω τμήμα.

Σχεδιασμένο εξαρχής είναι και το εσωτερικό το οποίο σε ό,τι αφορά την κεντρική κονσόλα θυμίζει λίγο από Kona όπως είναι διαταγμένο, ενώ η πρώτη αυτή εμφάνιση δείχνει ότι ο πίνακας οργάνων θα είναι ψηφιακός.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα, το Santa Fe αναμένεται να προσφέρει δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και diesel σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων το οποίο θα μεταδίδει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς.

Παράλληλα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τους Κορεάτες η νέα γενιά του Santa Fe θα εξοπλίζεται με μια σειρά νέων συστημάτων άνεσης και ασφάλειας, μεταξύ των οποίων θα βρεθεί σύστημα αυτόνομης πέδησης το οποίο λειτουργεί και κατά την οπισθοπορεία καθώς και ένα νέο σύστημα επιτήρησης του πίσω καθίσματος το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης επιχειρήσει να εξέλθει απρόοπτα από το αυτοκίνητο.

auto.in.gr