Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μια σπάνια Ferrari 166 MM Spider δημοπρατείται με τιμή εκκίνησης τα 3,7 εκ. ευρώ

Μια σπάνια Ferrari 166 MM Spider δημοπρατείται με τιμή εκκίνησης τα 3,7 εκ. ευρώ

Η τετράτροχου ενδιαφέροντος δημοπρασία του RM Sotheby’s στο Παρίσι έχει να επιδείξει και εξαιρετικής σπανιότητας και γοητείας Ferrari από το μακρινό 1953.


Μεταξύ του πλήθους κλασικών και μη τετράτροχων που θα δημοπρατηθούν την προσεχή δημοπρασία του RM Sotheby’s η οποία θα πραγματοποιηθεί στη γαλλική πρωτεύουσα, στις 7 Φεβρουαρίου ξεχωρίζει μια ιταλική πρόταση του Maranello από το 1953 η τιμή της οποίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 3,7 και 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να αποκλείεται να ξεπεράσει και αυτό το ποσό.

Εκτός από την ιστορικότητα και την προφανή ελκυστικότητα των καλογραμμένων καμπύλων της, η Ferrari 166 MM Spider έχει να επιδείξει και αγωνιστικές περγαμηνές καθώς συμμετείχε στο θρυλικό ράλι Mille Miglia τα έτη 1953 και 1954 μεταξύ πολλών άλλων αγωνιστικών διοργανώσεων.

Σε ό,τι αφορά την 65ετή πορεία της στο χρόνο, η 166Μ ΜΜ Spider η οποία ήταν η πέμπτη μονάδα παραγωγής από το συνολικό «τιράζ» των 13 αντιτύπων, ενώ πρώτος της ιδιοκτήτης υπήρξε o Dr. Agberico Cacciari of Pinazzio di Castelfranco, ο οποίος την ταξινόμησε στην Μοdena με αριθμό κυκλοφορίας ΜΟ 29583.

Αφού ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις σε ιταλικό έδαφος οδηγήθηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ προκειμένου να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του 1955 «The Racers» με πρωταγωνιστή τον Kirk Douglas. Μετά τις περιπέτειες της στο σελιλόιντ, πωλήθηκε σε κάποιον Pete Lovely από την Ουάσιγκτον ο οποίος επίσης συμμετείχε σε αγώνες για τη διετία 1955 και 1956 και αφού την έβαψε χρυσή και μαύρη.

Από τότε και μέχρι σήμερα ξανάλλαξε πολλές φορές χέρια, παραμένοντας πάντα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Σε κάθε περίπτωση ιδιοκτήτες της την φρόντισαν αρκούντως και έτσι εξακολουθεί να διατηρεί την πλειονότητα των αρχικών μηχανικών και μη μέρων της.

Ο V12 κινητήρας έχει ανακατασκευαστεί πλήρως, αποκτώντας και ορισμένα σύγχρονα μέρη όπως το ηλεκτρονικό σύστημα ανάφλεξης, βελτιωμένο εναλλάκτη ενώ αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα ψύξης. Βελτιώσεις έχουν γίνει και στο πέντε σχέσεων μηχανικό κιβώτιο ούτως ώστε η 166 Μ Spider να είναι πιο προσηνής στον οδηγό και να αντεπεξέρχεται πιο εύκολα στις σύγχρονες υποχρεώσεις της καθώς όπως εύκολα θα υπέθετε κανείς, η Ferrari 166 MM έχει συμμετάσχει σε πλήθος διοργανώσεων ιστορικών αυτοκινήτων όπως το Pebble Beach Concours d’ Elegance, ενώ έχει αγωνιστεί στο Ferrari Historic Challenge και στο Cavallino Classic το 2000.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μύθος που συνοδεύει το μοντέλο το οποίο σχεδιάστηκε από τον Aurelio Lambredi, είναι ότι κατασκευάστηκε ιδιοχείρως από τον Enzo Ferrari, χωρίς ωστόσο ποτέ να έχει υπάρξει απόδειξη για αυτό.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024