Η ένταξη της Mitsubishi στο portfolio του ομίλου Renault-Nissan αποδείχθηκε καθοριστική για την ανάδειξη του ομίλου στην πρώτη θέση των πωλήσεων ελαφρών οχημάτων για το 2017.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία η γαλλοιαπωνική συμμαχία διέθεσε κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, 10,61 εκατομμύρια οχήματα, αφήνοντας έτσι στη δεύτερη θέση τον όμιλο VW ο οποίος διέθεσε 10,53 εκατομμύρια ελαφρά οχήματα κάτι που σημαίνει ότι στο συγκεκριμένο μέγεθος δεν συνυπολογίζονται οι πωλήσεις των Scania και ΜΑΝ που επίσης ανήκουν στο γερμανικό όμιλο. Αν συνυπολογιστούν, τότε οι πωλήσεις του γερμανικού ομίλου διαμορφώνονται αθροιστικά σε 10,74 εκατομμύρια μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τις επιμέρους επιδόσεις της συμμαχίας των Renault-Nissan-Mitsubishi, η Nissan κατέγραψε πωλήσεις ρεκόρ για το 2017 καταγράφοντας 5,82 εκ. μονάδες πωλήσεων, η Renault σημείωσε 3,76 εκατομμύρια ενώ η «συνεισφορά» της Mitsubishi η οποία και τελικά καθόρισε το αποτέλεσμα της παγκόσμιας κατάταξης πωλήσεων για το 2017, ανήλθε σε 1,03 εκατομμύρια μονάδες.

Την τρίτη θέση της κατάταξης καταλαμβάνει ο όμιλος Toyota με συνολικές πωλήσεις 10,2 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.

auto.in.gr