Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Δ.Καμμένος: Θα καταστραφεί όποιος φέρει πρόταση με τον όρο «Μακεδονία»

«Δεν μπορεί να έρθει πρόταση στη Βουλή με τον όρο Μακεδονία, με κανέναν τρόπο, γιατί όποιος το φέρει θα καταστραφεί πολιτικά» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος κατηγορώντας ταυτόχρονα όλους όσους αποκαλούν ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες αυτούς που έδωσαν το παρών στο συλλαλητήριο.

«Δεν μπορεί να έρθει πρόταση στη Βουλή με τον όρο Μακεδονία, με κανέναν
τρόπο, γιατί όποιος το φέρει θα καταστραφεί πολιτικά» τόνισε μεταξύ
άλλων ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος κατηγορώντας ταυτόχρονα
όλους όσους αποκαλούν ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες αυτούς που έδωσαν το
παρών στο συλλαλητήριο.

Για το θέμα της διαπραγμάτευσης και της συνάντησης Τσίπρα – Ζάεφ, είπε πως «με το να κατεβάσουμε μία ταμπέλα ή να αλλάξει όνομα ένα δρόμος, δεν σημαίνει κάτι, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων με τα αλυτρωτικά», δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM, σημείωσε πως «ένας έντιμος συμβιβασμός, λένε, μία δίκαιη λύση, κι όλα αυτά που λένε για τα Σκόπια δεν πρόκειται να βρεθούν ποτέ, γιατί αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν το Σύνταγμα».

Μιλώντας για το συλλαλητήριο, ο κ. Καμμένος είπε πως «έπρεπε να αφουγκραστούμε το συλλαλητήριο και το μήνυμά του. Στην Αθήνα νομίζω θα έχει περισσότερο κόσμο και πρέπει να το λάβει υπόψη της η κυβέρνηση. Το «κύμα» δεν θα πέσει, το Σκοπιανό δεν θα πέσει στην ατζέντα κι αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας και πόσο μάλλον η κυβέρνηση. Για αυτό και δεν μπορεί να πάει κόντρα σ΄αυτό το ρεύμα. Και γι΄αυτό δεν μπορεί να έρθει πρόταση στη Βουλή με τον όρο Μακεδονία, με κανέναν τρόπο, γιατί όποιος το φέρει θα καταστραφεί πολιτικά».

«Ο Τσίπρας χθες τα «γύρισε»», ανέφερε ο βουλευτής τονίζοντας πως «εφόσον γνωρίζουμε (ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν το Σύνταγμά τους), γιατί βγαίνουν και λένε ότι είμαστε φασίστες, ακροδεξιοί, σκοταδιστές και χρυσαυγίτες όσοι πήγαμε στο συλλαλητήριο, ή δεν θέλουμε το όνομα;».

«Αν τους δώσουμε το όνομα «Μακεδονία» λύσαμε το θέμα τους. Αν δεν τους δώσεις το όνομα και δεν αλλάξουν Σύνταγμα, πάλι δεν κερδίζεις», ανέφερε ο κ. Καμμένος και συνέχισε:

«Ο επισπεύδων σ΄αυτό το ζήτημα είναι τα Σκόπια, που θέλουν να μπουν σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Όλη αυτή η υπόθεση πάντως, έχει μία τεράστια ουσία, γιατί συσπείρωσε τον ελληνικό λαό. Αυτοί που μαζεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν φασίστες. Αυτό το «κύμα» δεν θα ξεφουσκώσει. Καλά κάναμε και μαζευτήκαμε και δώσαμε τον παλμό για την Μακεδονία, για ένα πολύ σοβαρό εθνικό ζήτημα, αλλά δεν θα βρεθεί λύση στο θέμα. Δεν πιστεύω ότι θα έρθει πρόταση στη Βουλή, διότι δεν μπορώ να φανταστώ ποια πρόταση θα είναι αυτή και γιατί δεν θα υπάρχει κάποια συμφωνία με το άλλο μέρος».

«Κραυγές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ»

«Νομίζω ότι ακούω κάποιες κραυγές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες για μένα δεν έχουν κάποια λογική, επειδή φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί ξέρουν αυτά που λέω, ότι δεν θα βρεθεί εύκολα λύση μόνιμη και βιώσιμη, κακώς ασχολούνται μαζί μας. Κι ο κ. Σκουρλέτης είπε διάφορα και ο κ. Κατρούγκαλος λέει άλλα, δεν το κατανοώ» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε.

«Εγώ έχω να πω το εξής: Εμείς παρέα με Ρουβίκωνες δεν κάνουμε, ούτε στήνουμε ΚΕΠ στα Εξάρχεια, ούτε κάνουμε παρέα με αναρχικούς, ούτε γουστάρουμε που βγαίνει έξω ο Κουφοντίνας ο δολοφόνος, ούτε πετάμε την εικόνα της Παναγιάς στα σκουπίδια. Η κυβέρνηση δεν χειρίζεται καλά το θέμα με Ρουβίκωνες, Εξάρχεια κτλ, γι΄αυτό και είμαστε εμείς εκεί, για να τους «γυρίζουμε» στο σωστό τον δρόμο».

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024