Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα κρούσματα ιλαράς σε προσωπικό περιφερειακών νοσοκομείων

Νέα κρούσματα ιλαράς σε προσωπικό περιφερειακών νοσοκομείων

Νέα κρούσματα ιλαράς καταγράφηκαν σε επαγγελματίες υγείας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας αυτή τη φορά, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) να καταγγέλλει έλλειψη αντιδραστηρίων για τον έλεγχο αντισωμάτων του προσωπικού και των ασθενών.

Νέα κρούσματα ιλαράς καταγράφηκαν σε επαγγελματίες υγείας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας αυτή τη φορά, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) να καταγγέλλει έλλειψη αντιδραστηρίων για τον έλεγχο αντισωμάτων του προσωπικού και των ασθενών.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η φαρμακοποιός του Νοσοκομείο Αμαλιάδας νοσηλεύτηκε μία εβδομάδα σε Νοσοκομείο της Πάτρας με βαριές επιπλοκές από ιλαρά, ενώ μια νοσηλεύτρια της Παθολογικής Κλινικής και γραμματέας του Σωματείου επίσης πριν μία εβδομάδα παρουσίασε υψηλό πυρετό και συμπτώματα ιλαράς. Επίσης, υποστηρίζει ότι και άλλοι νοσηλευτές αυτή τη στιγμή εμφανίζουν συμπτώματα ιλαράς (υψηλό πυρετό κ.α.).

Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει ούτε ένα αντιδραστήριο για τον έλεγχο αντισωμάτων του υγειονομικού προσωπικού και των ασθενών που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με συμπτώματα ιλαράς.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, όπου την Κυριακή 21 Ιανουαρίου διεκομίσθει με συμπτώματα ιλαράς η νοσηλεύτρια από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

«Εξετάστηκε στα ΤΕΠ αλλά το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας Πατρών» δεν διέθετε αντιδραστήρια, όπως την ενημέρωσαν, για να διαπιστώσουν εάν πάσχει από ιλαρά. Η συνάδελφος πήγε σπίτι της και την άλλη ημέρα όπως της συνέστησαν οι γιατροί πήγε και έκανε έλεγχο για να διαπιστώσει εάν πάσχει από ιλαρά. Δεν είχε επιλογή. Παρά μόνο να απευθυνθεί Ιδιωτικό Μικροβιολογικό Εργαστήριο. Φυσικά έκανε την εξέταση σε ιδιωτικό κέντρο και πλήρωσε από την τσέπη της. 40 – 50 ευρώ κοστίζει η εξέταση στα ιδιωτικά εργαστήρια. Διαπιστώθηκε ότι πάσχει από ιλαρά. Λόγω σοβαρών επιπλοκών από την Αμαλιάδα επειγόντως διακομίσθει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου και νοσηλεύεται με βαριά συμπτώματα», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Και συμπληρώνει ότι, υπάρχει και νοσηλεύτρια των ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Αγίου Ανδρέα» που νοσηλεύεται με επιπλοκές της ιλαράς στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου.

Η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί το υπουργείο Υγείας για χαλαρότητα τόσο στο θέμα της ιλαράς, όσο και ως προς το γεγονός ότι πολλά νοσοκομεία δεν διαθέτουν υγειονομικό υλικό, όπως μάσκες, γάντια, που είναι απαραίτητα για την προστασία των επαγγελματιών υγείας από την ιλαρά.

Υπενθυμίζεται ότι από την έναρξη της επιδημίας της ιλαράς περισσότεροι από 30 υγειονομικοί έχουν προσβληθεί από ιλαρά, ενώ τα κρούσματα στον γενικό πληθυσμό έχουν φτάσει τα 1.185 σύμφωνα με καταγραφή του ΚΕΕΛΠΝΟ, έως και την περασμένη Πέμπτη 18 Ιανουαρίου.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024