Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Στεφανάκου: Κινητά ποινικών οδηγούν στους δράστες

Δολοφονία Στεφανάκου: Κινητά ποινικών οδηγούν στους δράστες

Νέα δεδομένα από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ - Ψάχνουν το «παρατηρητήριο» των δολοφόνων και ερευνούν λίστες αλλοδαπών

Σειρά πληροφοριών για τους δράστες της δολοφονίας του 57χρονου Βασίλη Στεφανάκου –πριν από πέντε ημέρες στο Χαϊδάρι- φέρεται να διαθέτουν στελέχη της ΕΥΠ αλλά και της ΕΛ.ΑΣ από πρόσφατες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ποινικών που μιλούν για το δραματικό συμβάν. Την ίδια ώρα υπάρχει συγκροτημένη έρευνα στο σημείο του φόνου προκειμένου να ανακαλυφθεί αν οι δράστες μπορεί να χρησιμοποιούσαν (με την μορφή ενοικίασης ή προσεκτικής διαμονής) γειτονικό κατάλυμα για να παρακολουθούν τις κινήσεις του δολοφονηθέντα.

Σύμφωνα με το Βήμα φαίνεται ότι υπήρχε διαρκής παρακολούθηση του 57χρονου εξω από το κατάστημα του προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή για την επίθεση χωρίς ίσως «παράπλευρες απώλειες» ή να υπάρχει «ρίσκο» από τους ένοπλους συνοδούς του επιχειρηματία.

Στις συνομιλίες λοιπόν που κατεγράφησαν στα πλαίσια άλλων, «άσχετων» ερευνών των αρχών ασφαλείας υπάρχουν αναφορές για τον ηθικό αυτουργό της εν ψυχρώ δολοφονίας στο Χαϊδάρι αλλά και για «αλλοδαπούς εκτελεστές που ήλθαν για μικρό χρονικό διάστημα από γειτονική χώρα».

Παράλληλα το ανησυχητικό θεωρείται ότι στις συνομιλίες υπάρχει πρόβλεψη και για άλλες αιματηρές επιθέσεις ως «ανταπόδοση» της δολοφονίας άλλου ποινικού. Με πιθανότερη αυτό να αφορά την στυγερή δολοφονία του μπράβου Βασίλη Γρίβα στις αρχές Μαΐου 2017, στα Γλυκά Νερά.
Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη σημειώνουν ότι από αυτές τις στιχομυθίες επιβεβαιώνονται κάποιες αρχικές υπόνοιές τους. Ομως απομένει να διερευνηθεί ποιος είναι ο βαθμός γνώσεων ή συμμετοχής των παρακολουθουμένων και να συγκεντρωθούν βεβαίως αποδεικτικά κι όχι μόνο ενδεικτικά στοιχεία. Με κύριο στόχο να βρεθούν στοιχεία για τους φυσικούς αυτουργούς ακόμη και από τα δεδομένα εισόδου –εξόδου αλλοδαπών στην χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Ερευνώνται επίσης κρίσιμες μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες, όπως και δεδομένα κινητών τηλεφώνων. Ακόμη εξετάζονται κι άλλα κίνητρα για την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου .

in.gr

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024