Στον μαγικό κόσμο της τεχνολογίας φιλοδοξεί να εισαγάγει άτομα άνω των 65 χρόνων το στοχευμένο εργαστήριο που διοργανώνει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου.

Με μότο «Η τεχνολογία δεν έχει ηλικία», εκείνοι που μεγάλωσαν χωρίς Ιντερνετ και υπολογιστές και βλέπουν τους νέους να χρησιμοποιούν τεχνολογικούς όρους που οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τώρα θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική. Με καθοδηγητή τον Αντώνη Κάνουρα, μηχανικό ρομποτικής και ιδρυτή της ομάδας Robotixlab, θα κατασκευάσουν, θα προγραμματίσουν και θα κάνουν πειράματα προκειμένου να κατανοήσουν βιωματικά τις εφαρμογές τους.

Ως μια ομάδα ώριμων εφευρετών, θα συναρμολογήσουν ρομπότ που χορεύουν και ζωγραφίζουν και θα στήσουν ρομπότ- σκούπες και ρομπότ-ξυπνητήρια από τουβλάκια Lego. Σε κάθε τους βήμα θα χειρίζονται εξαρτήματα ρομποτικής όπως κινητήρες και αισθητήρες, παίρνοντας μια καλή γεύση από το πώς μπορεί να είναι ένα σύγχρονο ερευνητικό εργαστήριο. Τα μόνα απαραίτητα προσόντα που χρειάζεται να έχουν οι συμμετέχοντες είναι φαντασία και ενθουσιασμός ώστε να απορροφήσουν όλα τα νέα δεδομένα που θα παρουσιαστούν μπροστά τους.

Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ και για τις δύο συναντήσεις και είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 213.0178002 ή στο [email protected]

in.gr