Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εισβολή του Ρουβίκωνα στο γραφείο του Τσακαλώτου [Βίντεο-Εικόνες]

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο γραφείο του Τσακαλώτου [Βίντεο-Εικόνες]

Στο υπουργείο Οικονομικών εισέβαλλαν νωρίτερα, σήμερα, περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα και κατάφεραν να φτάσουν ανενόχλητοι μέχρι και τον 6ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Στο υπουργείο Οικονομικών εισέβαλλαν νωρίτερα, σήμερα, περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα και κατάφεραν να φτάσουν ανενόχλητοι μέχρι και τον 6ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Συμφωνα με πληροφορίες του in.gr, λίγο μετά τις 13:30 μ.μ., 30 περίπου μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλλαν στο υπουργείο Οικονομικών, που στεγάζεται στην οδό Νίκης στην Πλατεία Συντάγματος και χωρίς να τους εμποδίσει κανείς ανέβηκαν τρέχοντας τις σκάλες και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον 6ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Κατά τη συνήθη πρακτική τους σκόρπισαν φυλλάδια στους χώρους εντός κι εκτός του υπουργείου και αποχώρησαν ανενόχλητοι. Ο υπουργός Οικονομικών την ώρα της εισβολής βρισκόταν στο γραφείο του χωρίς ωστόσο να επιδιώξουν τα μέλη του Ρουκίνωνα να έρθουν σε επαφή μαζί του.

Σύμφωνα με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η εισβολή στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε «ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και στα δυσβάσταχτα μέτρα εναντίον των κατώτερων στρωμάτων».
Ειδικότερα αναφέρουν: «Βρεθήκαμε εδώ (φτάνοντας μέχρι το γραφείο του Υπουργού Τσακαλώτου)-για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση. Απέναντι στην καινούρια φοροληστρική λαίλαπα, στη πρωτοφανή επίθεση του δικαιώματος της απεργίας και της στέγασης, οφείλουμε να αντιπαρατάξουμε πρωτοφανή αντίσταση. Πολύπλευρη και πολυμέτωπη άγρια ταξική πάλη που θα καταστήσει τις βουλές της ανενεργές. Επίθεση σε κάθε ιμάντα που μεταβιβάζει αυτή την απάνθρωπη πολιτική, είτε εκείνοι συνδέονται με τα υψηλότερα των εξουσιαστικών κλιμακίων, είτε με τα χαμηλότερα που καλούνται να διεκπεραιώσουν τη βρώμικη δουλειά, όπως συμβαίνει με τους συμβολαιογράφους που σκέφτονται να συμμετάσχουν στους πλειστηριασμούς».

Στο κείμενο γίνεται και στοχοποίηση του προέδρου της συντονιστικής επιτροπής των συμβολαιογραφικών συλλόγων, Γιώργου Ρούσκα, καθώς όπως επισημαίνουν τα μέλη του Ρουβίκωνα: «Απαντάμε τόσο στη κυβέρνηση, όσο και στους τραπεζίτες, στα διεθνή μαφιόζικαfundsκαι στον εκτελεστικό βραχίονα όλων τούτων, δηλαδή στους συμβολαιογράφους που ακονίζουν τα δόντια τους (με προεξέχοντα τον υπόδικο πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής των συμβολαιογραφικών συλλόγων,Γιώργο Ρούσκα – για αυτό το συγκεκριμένο κατακάθι και το ποιόν του απαιτείται ξεχωριστό πολυσέλιδο κείμενο), ότι κανένα πολυνομοσχέδιο, καμία τροπολογία, κανένας νόμος, καμία κατασταλτική μέθοδος δε σταμάτησε ποτέ το δίκιο και αυτό θα το κατανοήσει εμφατικά όλος αυτός ο συφερτός που αναφέραμε, λίαν συντόμως».

Και προειδοποιπούν ότι «Κάθε συμβολαιογράφος που εντάσσεται στη λίστα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αυτομάτως εντάσσεται και στη δική μας λίστα. Όπου και αν βρίσκεται, όποιος και αν είναι. Θα τον ξετρυπώσουμε και θα’ναι ντάλα μεσημέρι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα είχε γίνει τηλεφώνημα που προειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο απεδείχθη φάρσα.

in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024