Με επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά τον καλεί να επανεξετάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων τρίτεκνων και πολύτεκνων με δεδομένου «τις ευαισθησίες όλων ως προς το θέμα της βούλησης της ενίσχυσης των αδύναμων πολιτών».

Η κ. Γεννιά είχε καταψηφίσει τον περασμένο Οκτώβριο το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλλου διαφωνώντας για το δικαίωμα που έδινε σε ανήλικους.

Ωστόσο στην περίπτωση του πολυνομοσχεδίου η βουλευτής μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα καταψήφισης.

Η κ. Γεννιά ανέφερε την απορία για την δημοσιοποίηση επιστολής που έστειλες χθες Πέμπτη στον πρωθυπουργό και δήλωσε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα καταψήφισης, πολύ περισσότερο που αυξάνεται ο προϋπολογισμός για τα επιδόματα. Επισήμανα την ανάγκη να καταβληθεί προσπάθεια για εξορθολογισμό».

«Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στις αρμόδιες Επιτροπές και συγκεκριμένα με τις σχετικές διατάξεις του υπουργείου Εργασίας καταργείται επί της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω. Και παρόλο που ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 40% (250 εκατ. ευρώ) συντελείται μια αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.

in.gr