Η εθνική γραμμή, όπως αυτή διαμορφώθηκε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, «ισχύει στο ακέραιο και σήμερα» σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, τόνισε αναφερόμενος στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε στελέχη του κόμματος στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.

«Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Οπως είχατε εμπιστοσύνη στον Κώστα Καραμανλή το 2008» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι τότε στο Βουκουρέστι «προσδιορίσαμε τα όρια αποδοχής της λύσης και η ίδια εθνική γραμμή ισχύει στο ακέραιο και σήμερα».

«Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ζήτημα της ονομασίας, αναφέρομαι στο ζήτημα των χρήσεων της ονομασίας – το οποίο αποκαλούμε erga omnes – και αναφέρομαι φυσικά και στο ζήτημα το οποίο έθεσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στα ζητήματα του αλυτρωτισμού και των απαράδεκτων διεκδικήσεων των γειτόνων που προσβάλλουν την εθνική υπερηφάνεια, όχι μόνο των Μακεδόνων, αλλά όλων των Ελλήνων και αυτά πρέπει να σταματήσουν».

«Δεν μας αξίζει να είμαστε εγκλωβισμένοι σε σπιράλ ύφεσης»

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε, ότι «οι Ελληνίδες και οι Ελληνες αξίζουν πολύ καλύτερα από τη σημερινή κυβέρνηση» και «η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έρθει συντομότερα από ό,τι κάποιοι πιστεύουν».

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας, ότι «δεν μας αξίζει να είμαστε εγκλωβισμένοι σε σπιράλ ύφεσης», τα νέα παιδιά να φεύγουν εκτός χώρας για αναζήτηση εργασίας, οι «νέοι επιχειρηματίες, νέοι επαγγελματίες να αγωνίζονται, να εργάζονται κάθε μέρα και να βλέπουν ότι έρχεται τελικά το κράτος να παίρνει το μεγαλύτερο κομμάτι του δικού τους κόπου», νέοι αγρότες να επιχειρούν «χωρίς πρόσβαση σε ευρωπαϊκούς πόρους» και «με μια υπερφορολόγηση, η οποία τους τσακίζει».

«Δε μας αξίζει να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία δε μας κάνει εθνικά υπερήφανους. Μια κυβέρνηση, η οποία, δυστυχώς, στα μεγάλα εθνικά θέματα δεν επιδεικνύει ούτε την απαραίτητη υπευθυνότητα, ούτε την απαραίτητη σοβαρότητα, προκειμένου να μας κάνει όλες και όλους εθνικά υπερήφανους» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι δεν είναι τυχαίο που επέλεξε να βρίσκεται σήμερα στην Πιερία και αύριο στην Πέλλα και, όπως είπε, γνωρίζει πως «οι Μακεδόνες αισθάνονται μια ανησυχία» και ταυτόχρονα «μια προσμονή» για την επίλυση του εθνικού ζητήματος: «Είναι μέρες φορτισμένες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η ΝΔ ήταν η παράταξη που πάντα έβαζε πρώτο το συμφέρον της χώρας. Και αυτό θα κάνουμε και τώρα και αυτό θα εξακολουθούμε να κάνουμε και στο μέλλον» πρόσθεσε.

«Η ΝΔ είναι σήμερα, φίλες και φίλοι, η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Είναι κυρίαρχη πολιτική δύναμη, όχι μόνο διότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου, αλλά και επειδή ολοένα και περισσότεροι πολίτες προσβλέπουν στη ΝΔ για να μπορέσουν να δουν οι ίδιοι, στο σχέδιο μας, το δικό τους μέλλον, τη δικιά τους ελπίδα».

«Δε θα σας διαψεύσουμε, θα βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση, θα επαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη σας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τζιτζικώστας: Ιδιαίτερα συμβολική επίσκεψη

Νωρίτερα, καλωσορίζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης έρχεται σε έναν τόπο με συγκριτικά πλεονεκτήματα και πολλές δυνατότητες και σε έναν τόπο και σε ανθρώπους «ιδιαίτερα ευαίσθητο και στα εθνικά θέματα», που «δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουν σε κανένα να υποκλέπτει την ιστορία μας, σε κανένα να προβαίνει σε αλυτρωτικές θέσεις και στάσεις και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο».

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στη Μακεδονία δύο χρόνια μετά από την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ, ως «ιδιαίτερα συμβολικό» και πρόσθεσε: «Οπως τότε ήμασταν μαζί έτσι και τώρα είμαστε μαζί, έτσι και μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για να κάνουμε την Ελλάδα μας πιο ισχυρή».

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε το έργο του κ. Τζιτζικώστα, λέγοντας ότι με τις προσπάθειές του έχει αναδείξει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε «αναπτυξιακό πρωταθλητή της χώρας».
«Ετσι όπως της αξίζει, έτσι όπως σας αξίζει, έτσι όπως αξίζει στη Μακεδονία μας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr