Επιβεβαιώνοντας την φημολογία που προηγήθηκε, η βρετανική φίρμα θα παρουσιάσει τις ανανεωμένες εκδοχές του τρίθυρου, πεντάθυρου και cabrio ΜΙΝΙ στην προσεχή έκθεση του Detroit η οποία ανοίγει τις πύλες της στις 15 Ιανουαρίου.

Προσπερνώντας το σύνηθες εθιμοτυπικό των teasers, η ΜΙΝΙ φρόντισε να δώσει στη δημοσιότητα κάθε λεπτομέρεια που συνθέτει την ανανεωμένη υπόσταση του εμβληματικού μοντέλου της, το οποίο ανεξαρτήτως έκδοσης αμαξώματος υιοθετεί μια σειρά αλλαγών σε κάθε επίπεδο οι οποίες στοχεύουν αφενός στη βελτίωση αποδεικνύοντας παράλληλα ότι αυτό που μετράει όταν έχεις ένα κάνεις με ένα πρότυπο αισθητικής είναι η έμφαση στη λεπτομέρεια.

Έτσι, η ανανεωμένη τριπλέτα εκδόσεων αμαξώματος του ΜΙΝΙ διαθέτει νέα κεντρικά φωτιστικά σώματα τα οποία είναι πλέον τεχνολογίας αλογόνου και υπόσχονται περισσότερη φωτεινότητα.

Επίσης οι δείκτες αλλαγής πορείας έχουν μετακινηθεί περιβάλλοντας, τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα ως ένας επιπλέον δακτύλιος «έξω» από τα φώτα ημέρας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσέγγιση στα πίσω φωτιστικά σώματα τα οποία προαιρετικά μπορούν να επιλεγούν με τεχνολογία LED και κυρίως με το μοτίβο της βρετανικής σημαίας γνωστό ως Union Jack σε μια ευφυή αισθητική υλοποίηση.

Παράλληλα με τα παραπάνω, οι ιδιοκτήτες του ΜΙΝΙ 2018 ανεξαρτήτως έκδοσης θα μπορούν να επιλέξουν νέες αποχρώσεις του γκρι, του μπλε και του πορτοκαλί για το εξωτερικό καθώς και νέου σχεδιασμού ζάντες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο μπροστινό μέρος του καπό των ανανεωμένων ΜΙΝΙ φιλοξενείται το νέο πιο τρισδιάστατο και λιτό λογότυπο της φίρμας.

Περνώντας στο εσωτερικό, εκτός από την προσθήκη μιας νέας επιλογής δερμάτινης επένδυσης, τα ΜΙΝΙ διαθέτουν ένα νέο σύστημα infotainment το οποίο συνδυάζεται με οθόνη 6,5 ιντσών ως standard ενώ προαιρετικά οι ιδιοκτήτες του θα μπορούν να επιλέξουν οθόνη 8,8 ιντσών συνδυαστικά με σύστημα πλοήγησης.

Στις τεχνολογικές προσθήκες που στοχεύουν στην χρηστικότητα συγκαταλέγεται επίσης μια αναβαθμισμένη εκδοχή της δέσμης εφαρμογών MINI Connected η οποία περιλαμβάνει από τη δυνατότητα παροχής δεδομένων για τις κυκλοφοριακές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο έως δίκτυο 4G LTE και Αpple CarPlay μέχρι και εξατομικευμένη υπηρεσία προσωπικού βοηθού η οποία συνδέεται με το smartphone του χρήστη-οδηγού και μπορεί, μεταξύ άλλων, να επιλέξει τις ιδανικές διαδρομές με βάσει τον προγραμματισμό του ημερολογίου του ή ακόμα και να εντοπίσει και να ακολουθήσει αντικείμενα στα οποία έχει τοποθετηθεί ασύρματος πομπός-ετικέτα εμφανίζοντας το στίγμα τους στην κεντρική οθόνη του infotainment.

Πλην των gadget οι ανανεωμένες εκδοχές των ΜΙΝΙ επωφελούνται και από το νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων Steptronic. Στην περίπτωση της έκδοσης ΜΙΝΙ Cooper SD, ανεξαρτήτως έκδοσης αμαξώματος ο κινητήρας των 170 ίππων συνδυάζεται με κιβώτιο Steptronic οκτώ σχέσεων.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη διαθέσιμη γκάμα κινητήρων τα τρίθυρα και πεντάθυρα ΜΙΝΙ θα είναι διαθέσιμα σε επτά εκδόσεις κινητήρα προσφέροντας ισχύ από 75 έως 192 ίππους (βενζίνη) και από 95 έως 170 ίππους (πετρέλαιο). Στην περίπτωση του Cabrio οι διαθέσιμες εκδόσεις θα είναι έξι, τρεις βενζίνης και τρεις πετρελαίου προσφέροντας αντίστοιχο εύρος ισχύος.

auto.in.gr