Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την Τρίτη η μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ για τα δέκα μεγάλα λιμάνια

Την Τρίτη η μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ για τα δέκα μεγάλα λιμάνια

Την Τρίτη θα ενημερωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ για τη μελέτη αξιοποίησης των δέκα μεγάλων λιμανιών της χώρας ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Τη μελέτη που αφορά την αξιοποίηση των δέκα μεγάλων λιμανιών της χώρας με τη διαδικασία των παραχωρήσεων, θα παρουσιάσει την Τρίτη η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Στη συνέχεια, ο αρμόδιος υπουργός, αφού αποκτήσει πλήρη εικόνα, αναμένεται να προχωρήσει σε εισηγήσεις προς την κυβέρνηση σε συνεννόηση με το Ταμείο.

Σήμερα, στη σύσκεψη με τους προέδρους των Οργανισμών Λιμένων που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Άρης Ξενόφος, υπογράμμισε τη σημασία που έχει το κοινωνικό αποτύπωμα των λιμανιών στις τοπικές κοινωνίες, ενώ από την πλευρά τους, οι πρόεδροι των Οργανισμών τόνισαν την σημασία που έχει η σύμπλευση των λιμανιών με τις τοπικές κοινωνίες. Εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για την πολιτική του υπουργείου να προχωρήσει η αξιοποίηση των λιμανιών με τη διαδικασία των παραχωρήσεων, ενώ επεσήμαναν την ανάγκη να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια που συχνά δεν επιτρέπουν στους Οργανισμούς να προχωρήσουν σε έργα ή επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη.

Ο κ. Ξενόφος ανέφερε ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη πραγματοποιήσει έναν πρώτο γύρο συζητήσεων με ενδεχόμενους παραχωρησιούχους, και εξέφρασε την βούληση να επισκεφτεί όλα τα λιμάνια.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής χαρακτήρισε χρήσιμη τη συνάντηση ενόψει της αυριανής παρουσίασης, και με δεδομένες τις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει για την ανάπτυξη των λιμανιών. Σημείωσε δε, την ανάγκη να λυθούν θέματα που αφορούν τη σύνδεση των λιμανιών με τα δίκτυα μεταφορών, τη στελέχωση των Οργανισμών με προσωπικό και την προώθηση των επενδύσεων.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024