Η Bentley έχει κάνει γνωστό ήδη από τις πρώτες εμφανίσεις του… πρώτου της SUV ως πρωτότυπου το 2012, ότι σκοπεύει να εντάξει στο λεξιλόγιο του την plug-in υβριδική τεχνολογία.

Ωστόσο πλέον η άφιξη της υβριδικής τεχνολογίας στην γκάμα της Bentley απέκτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καθώς όπως ανακοίνωσαν οι Βρετανοί, η νέα έκδοση του SUV θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην διεθνή έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του plug-in υβριδικού συνόλου, θα είναι αντίστοιχο αυτού που αξιοποιεί η Porsche Panamera E-Hybrid συνδυάζοντας έναν V6 2,9 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης και προσφέροντας ισχύ 462 ίππων. Στην περίπτωση της Panamera, το σύνολο συμπληρώνουν μπαταρίες ιόντων λιθίου με απόδοση που της εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 48 χλμ. κάτι που αναμένεται να ισχύσει και για το Bentayga.

Παράλληλα με την άφιξη της plug-in υβριδικής έκδοσης, το Bentayga θα εντάξει στην γκάμα του και έναν νέο V8 κινητήρα πάλι από το πλούσιο οπλοστάσιο του ομίλου. Αναλυτικότερα, πρόκειται για το διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 4,0 λίτρων που εξοπλίζει τόσο την Porsche Cayenne όσο και το Lamborghini Urus προσφέροντας ισχύ 550 ίππων και 650 ίππων αντίστοιχα.

Αυτό που απομένει να διευκρινιστεί λοιπόν στην περίπτωση του Bentayga είναι ο αριθμός των ίππων που οι μηχανικοί της βρετανικής φίρμας θα θεωρήσουν ότι ταιριάζει καλύτερα στην υπόσταση του πολυτελούς SUV τους.

auto.in.gr