Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού στη παράσταση «Τα Παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν» σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, που παρουσιάζονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προστέθηκε μια έξτρα παράσταση την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου στις 14:30μμ.

Έτσι, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, θα δοθούν δυο παραστάσεις στις 14:30 και 17:00 και τη Κυριακή 7 Ιανουαρίου στις 12:00.

Ο Γιώργος Νανούρης διασκευάζει και σκηνοθετεί επτά από τα πιο δημοφιλή παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν που ενώνονται σε μια μεγάλη ιστορία, η οποία συνδυάζει τη γοητεία της κλασικής μουσικής με τη μαγεία του θεάτρου! Ένα ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών που ζωντανεύουν στη σκηνή η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Νίκος Κουρής, η Λένα Παπαληγούρα και ο Γιώργος Νανούρης.

Οι τέσσερεις αγαπημένοι ηθοποιοί, και με τη συνοδεία 18μελούς ορχήστρας σε ενορχήστρωση-μουσική διεύθυνση του Παναγιώτη Βλάχου, παρουσιάζουν μια παράσταση για όλη την οικογένεια, η οποία μας μεταφέρει στη μαγεία των Χριστουγέννων και μας θυμίζει ξεχασμένες αξίες της ζωής.

Από τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και μόνο για 7 παραστάσεις –26, 29, 30 Δεκεμβρίου, 5 και 7 Ιανουαρίου– στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

HΘΟΠΟΙΟΙ (ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ)
Νίκος Κουρής: Ξύλινος στρατιώτης
Λένα Παπαληγούρα: Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
Μαρία Ναυπλιώτου: Τα κόκκινα παπούτσια
Γιώργος Νανούρης: Το μαγικό σεντούκι
Λένα Παπαληγούρα: Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι
Μαρία Ναυπλιώτου: Ο χιονάνθρωπος
Νίκος Κουρής: Το έλατο

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή – σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Eνορχήστρωση – διεύθυνση ορχήστρας: Παναγιώτης Βλάχος
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος, Στέλλα Κάλτσου
Κοστούμια: Τέτη Χαρίτου
Ενδυματολογική επιμέλεια: Βασιλική Σύρμα
Επιμέλεια κίνησης: Μαριάννα Καβαλλιεράτου
Εικονογράφηση – σκηνικά αντικείμενα: Φίλιππος Φωτιάδης
Διεύθυνση παραγωγής – βοηθός σκηνοθέτη: Αννίτα Καπουσίζη

in.gr