Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τελειώνει η προθεσμία για τις πληρωμές φόρων

Τελειώνει η προθεσμία για τις πληρωμές φόρων

Με πληρωμή φόρων αναμένεται να κλείσει το 2017 καθώς, σήμερα θα πρέπει να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας, η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ καθώς και οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

Με πληρωμή φόρων αναμένεται να κλείσει το 2017 καθώς, σήμερα θα πρέπει να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας, η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ καθώς και οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

Συνολικά την τελευταία εβδομάδα του έτους πρέπει να πληρωθούν φόροι ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, κάτι που όμως θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο, κρίνοντας από τους ρυθμούς αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι έχουν μπει σε ρύθμιση (είτε στις 12 είτε στις 100 δόσεις), ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, πριν από την λήξη της προθεσμίας. Σε περίπτωση που χαθεί δόση, τότε αποκλείονται από τη ρύθμιση, η οφειλή γίνεται στο σύνολό της αμέσως απαιτητή και, σε περίπτωση που δεν πληρωθεί, εφαρμόζονται αναγκαστικά μέτρα, δηλαδή κατασχέσεις.

Οι φορολογούμενοι θα βρεθούν σήμερα αντιμέτωποι με ουρές σε εφορίες και τράπεζες προκειμένου να διευθετήσουν μια σειρά από φορολογικές εκκρεμότητες προκειμένου, να μην βρεθούν αντιμέτωποι ακόμα και με κατασχέσεις.

Αρκετοί θα χρειαστεί να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις, να προχωρήσουν σε γονικές παροχές ή δωρεές χρηματικών ποσών για να δικαιολογήσουν τεκμήρια ή ακόμη και να καταθέσουν πινακίδες στην περίπτωση εκείνη που δεν προτίθενται να τα πληρώσουν.

Ποιοι φόροι πρέπει να πληρωθούν

Αναλυτικότερα, οι φόροι που πρέπει να πληρωθούν είναι:

  • ΕΝΦΙΑ: Έως τις 29 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η 4η και προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ. Εκπρόθεσμη πληρωμή του φόρου επιφέρει μηνιαία προσαύξηση 0,73%, μη πληρωμή της οφειλής βάζει τους φορολογούμενους στο κάδρο των κατασχέσεων.
  • Τέλη κυκλοφορίας του 2018: Στις 31 Δεκεμβρίου, εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Όμως στο γκισέ οι πληρωμές γίνονται έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και απαιτούν έως 2 ευρώ προμήθειας. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι.
  • Επιχειρήσεις. Τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ.
  • ΦΠΑ. Οι επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικό σύστημα θα πρέπει στο τέλος του μήνα να καταβάλουν τον ΦΠΑ Νοεμβρίου.
  • Δόσεις ρυθμισμένων οφειλών. Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, αδυνατώντας να πληρώσουν τους φόρους τους εντός των προθεσμιών βάζουν την οφειλή στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ή ακόμα πιο απλά στην πιστωτική τους κάρτα. Μην ξεχάσετε τη δόση του Δεκέμβρη και ακόμα περισσότερο μην ξεχάσετε τη δόση του Γενάρη. Από το 2018 μια ημέρα καθυστέρησης στην εξόφληση της δόσης ρυθμισμένης οφειλής, οδηγεί σε απώλεια της ρύθμισης.

in.gr

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024