Ο Δώρος Δημοσθένους με αφορμή τη συναυλία «Χριστούγεννα με τον Elvis» γράφει για την αρχή αυτή της ιδέας και για τον τρόπο που ο «βασιλιάς» τον επηρέασε καθοριστικά.

«Με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων απ΄τον θάνατο του Elvis Presley τον Αύγουστο του 2017 είχα σκεφτεί να κάνω ένα αφιέρωμα σε αυτόν. Η αρχή έγινε στο Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής της Πάτμου το καλοκαίρι που μας πέρασε σε μια μουσική βραδιά με τα gospel του Elvis σε επιμέλεια του Άλκη Μπαλτά και τώρα η ιδέα εξελίχθηκε με τα Χριστούγεννα του Elvis στο Gazarte στις 30 Δεκεμβρίου.

»Θα ακούσουμε χριστουγεννιάτικα και gospel τραγούδια του Elvis Presley που ηχογράφησε και τα παρουσίασε σε συναυλίες κατά τη διάρκεια της καριέρας του, όπως τα White Christmas, Amazing Grace, I’ll Be Home For Christmas, I Believe, Santa Bring My Baby Back, Silent Night, Winter Wonderland, Blue Christmas κ.α μαζί με γνωστά του τραγούδια που όλοι έχουν λατρέψει όπως το Love me tender,can’t help fallin’ in love,surrender,blue suede shoes,It’s now or never,don’t be cruel, κ.α

»Ο Elvis Presley είναι μια βασική μου επιρροή από τα εφηβικά μου χρόνια κι από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με το τραγούδι. Μια επιδραστική προσωπικότητα στον χώρο της μουσικής που παραμένει αξεπέραστος μέχρι σήμερα. Μοναδικός στην σκηνική του παρουσία, στις φωνητικές δυνατότητες, στον τρόπο που χόρευε, στην ικανότητα να ξεσηκώνει τον κόσμο αλλά και να τον συγκινεί στις μπαλάντες του. Εδώ και πολλά χρόνια πάνω από δεκαετία συμπεριλαμβάνω πολλά τραγούδια του Elvis στις παραστάσεις μου-ο κόσμος που με παρακολουθεί το ξέρει- πάντα που τα ζητάνε και χαίρομαι που τώρα γίνεται και πιο ολοκληρωμένα.

in.gr