Η Βίκυ Καρατζόγλου, η Μυρτώ Βασιλείου και η Ελευθερία Πάτση γνωρίζονται πρώτη φορά επί σκηνής και η χημεία τους, τους οδηγεί σε μια βραδιά διασκέδασης την παραμονή των Χριστουγέννων στο Σταυρό του Νότου.

Τις συνάντησα πριν λίγες μέρες στο Σταυρό, μετά από μια πολύωρη πρόβα και προσπάθησα να καταλάβω τι είναι αυτό που τις ενώνει. Η Βίκυ με την Ελευθερία είναι πιο κοντά μουσικά αλλά και η νεαρή Μυρτώ έχει δέσει με την παρέα. «Αυτό που θα βγει είναι πολύ αληθινό και η μια έχει μπει στα μονοπάτια της άλλης» μου λέει η μικρή της παρέας για να συμπληρώσει ότι είναι πολύ ώριμη για τα 23 της χρόνια. «Ρεπερτοριακά είμαστε όλες στα ίδια μονοπάτια» συμπληρώνει η Ελευθερία.

Και οι τρεις έχουν ιδιαίτερη σχέση με το χώρο, έχουν κάνει εκεί λαιβ και γνωρίζουν καλά το κοινό τους. Θα πει η κάθε μία προσωπικά της κομμάτια και θα υπάρχουν πολλές κοινές στιγμές σε αυτή την κοινή τους εμφάνιση.

«Γυναικεία σύμπραξη;» αναρωτιέμαι, «Σε καμία περίπτωση» απαντάει η Ελευθερία για να συμπληρώσει εκφράζοντας και τις τρεις ότι τα τραγούδια δεν έχουν φύλλο. Τις ρωτάω για την αγαπημένη στιγμή τους στην βραδιά και η απάντηση είναι κοινή. Απολαμβάνουν να βρίσκονται και οι τρεις στη σκηνή, να συμπληρώνει η μια τη φωνή της άλλης και επειδή έκλεψα και λίγο από την πρόβα τους, υπάρχουν κομμάτια που λένε όλες μαζί και σίγουρα θα εντυπωσιάσουν.

«Ατομική μου ενέργεια» τραγουδάει η Βίκυ με την Ελευθερία και θεωρούν ότι είναι από τις δυνατές στιγμές του προγράμματος όπως και η «Θαλασσογραφία» που λένε και οι τρεις μαζί. Τραγούδια του ’80 που δεν με αφήνουν να προδώσω αλλά και μια Κραουνακική στιγμή που θα εκπλήξει.

Στην γιορτή τους συμμετέχουν οι: Ηλίας Βαμβακούσης, Παναγιώτης Λάμπουρας, Κώστας Τσίρκας.

Επιμέλεια Προγράμματος: Πάνος Σουρούνης

Νατάσα Μαστοράκου

in.gr