Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H McLaren ενδίδει στην ηλεκτροκίνηση

H McLaren ενδίδει στην ηλεκτροκίνηση

Η βρετανική φίρμα έχει εξελίξει ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο supercar με την προοπτική να προσθέσει μια αντίστοιχη πρόταση στην γκάμα της στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Η βρετανική φίρμα αποκάλυψε ότι έχει ήδη κατασκευάσει και δοκιμάζει ένα πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο supercar με την προοπτική να προσθέσει στην γκάμα της μια αντίστοιχη πρόταση μέσα στα επόμενα χρόνια.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής σχεδιασμού της McLaren, Dan Parry-Williams μιλώντας στο βρετανικό Τύπο ένα από τα ζητούμενα της φίρμας είναι να μεταφέρει όλες τις οδηγικές αρετές για τις οποίες είναι γνωστή σε ένα ηλεκτρικό όχημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η βρετανική φίρμα στο ηλεκτρικό της project το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του μετά το 2022 είναι η τεχνολογία των μπαταριών.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε οι απαιτήσεις για υψηλές επιδόσεις και συγκεκριμένα για ένα supercar με αγωνιστικές προδιαγραφές συνεπάγεται ότι ο οποιοσδήποτε γνωστός τύπος μπαταρίας θα αποφορτιστεί πλήρως μετά από μισή ώρα κίνησης σε πίστα.

Με αυτό δεδομένο και μέχρι να υπάρξουν οι απαιτούμενες εξελίξεις, η McLaren επί του παρόντος επενδύει στις υβριδικές τεχνολογίες οι οποίες αναμένεται να πολλαπλασιαστούν στην γκάμα της με την προοπτική από το 2022, το ήμισυ των μοντέλων που διαθέτει να είναι υβριδικά χωρίς βεβαία να απεμπολούν στο ελάχιστο τις γνώριμες αρετές τους σε επίπεδο σπορ επιδόσεων.

Αμέσως μετά την υλοποίηση της παραπάνω στρατηγικής, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και το ηλεκτρικό supercar της φίρμας το οποίο ωστόσο, θα τοποθετηθεί κάτω από το P1 την κορυφαία πρόταση της φίρμας.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024