Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τόμας Ροσίτσκι «κρεμάει» τα παπούτσια του

Ο Τόμας Ροσίτσκι «κρεμάει» τα παπούτσια του

Ο Τόμας Ροσίτσκι ανακοίνωσε την Τετάρτη πως αποχαιρετά του αγωνιστικούς χώρους σε ηλικία 37 ετών. Δεν μπορεί να έχει παράπονο από την καριέρα που έκανε. Αγωνίστηκε σε δύο πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, τη Ντόρτμουντ και την Άρσεναλ. Υπήρξε το 2001 η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα, καθώς η Μπορούσια δαπάνησε 8 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Σπάρτα Πράγας. Αν μη τι άλλο το τμήμα σκάουτινγκ του γερμανικού συλλόγου είχε κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

Ο Τόμας Ροσίτσκι ανακοίνωσε την Τετάρτη πως αποχαιρετά του αγωνιστικούς χώρους σε ηλικία 37 ετών. Δεν μπορεί να έχει παράπονο από την καριέρα που έκανε. Αγωνίστηκε σε δύο πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, τη Ντόρτμουντ και την Άρσεναλ.

Υπήρξε το 2001 η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα, καθώς η Μπορούσια δαπάνησε 8 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Σπάρτα Πράγας. Αν μη τι άλλο το τμήμα σκάουτινγκ του γερμανικού συλλόγου είχε κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

Ο Τσέχος φρόντισε να κάνει τη διαφορά στη Ντόρτμουντ, τα πέντε χρόνια που φόρεσε τη φανέλα των Βεστφαλών. Και όταν ο Αρσέν Βενγκέρ ζήτησε από τη διοίκηση της Άρσεναλ την απόκτηση του, οι λονδρέζοι χρειάστηκε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Για το ποσό βέβαια που έδωσε η Άρσεναλ δεν μάθαμε ποτέ, γιατί πολύ απλά η αγγλική ομάδα δεν ανακοίνωσε το κόστος της μεταγραφής. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ήταν σημαντικά μεγαλύτερο από τα οκτώ εκατ. ευρώ που είχε δώσει η Μπορούσια για να τον αποκτήσει. Κι αυτό γιατί η Ντόρτμουντ είχε φροντίσει να κάνει επέκταση συμβολαίου στον Τσέχο, ένα χρόνο πριν από τη λήξη της συνεργασίας τους.

Η αδυναμία του Βενγκέρ

Ο τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, θεωρεί ακόμα και σήμερα ότι ο Τόμας Ροσίτσκι είναι από τις καλύτερες μεταγραφικές επιλογές που έχει κάνει για την ομάδα του Λονδίνου. Ένας εξαιρετικός μέσος με εντυπωσιακές ικανότητες στην οργάνωση του παιχνιδιού, ο οποίος έμεινε για δέκα χρόνια στην ομάδα του Λονδίνου. Ο Βενγκέρ είχε πάντα καλά λόγια να πει για τον Ροσίτσκι, αλλά ο Τσέχος μέσος θα μπορούσε να έχει κάνει ακόμα καλύτερη καριέρα.

Τα πολλά (και συνεχόμενα) προβλήματα τραυματισμών δεν επέτρεψαν στον Ροσίτσκι να έχει ηγετικό ρόλο στην ομάδα του Λονδίνου. Ο υγιής Ροσίτσκι δε θα ήταν ποτέ εκτός βασικής εντεκάδας συνήθιζαν να λένε συνεργάτες του Αρσέν Βενγκέρ, σε μια δόση υπερβολής, που όμως αναδεικνύει τον ποδοσφαιρικό δείκτη ευφυίας του πρώην άσου της Άρσεναλ.

Ο ίδιος δήλωσε χθες πως το σώμα του δεν μπορεί ν’ αντέξει άλλο τους έντονους ρυθμούς. «Είναι μια δύσκολη απόφαση αλλά πρέπει να σταματήσω. Έφτασε η στιγμή που πρέπει να ανακοινώσω ότι δεν θα ξαναπαίξω» ήταν οι χαρακτηριστικές ατάκες του Τσέχου, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Χρ. Ευαγγελάτος

in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024