Ο αθλητισμός φαίνεται έτοιμος να περάσει στη διάσταση των ψηφιακών κρυπτονομισμάτων, καθώς όπως αποκάλυψε η ισπανική ιστοσελίδα lajugandafinanciera, που ειδικεύεται στην οικονομία του αθλητισμού, για πρώτη φορά στην Ιστορία των σπορ, ένας αθλητής θα πληρωθεί με Bitcoin.

Η συμφωνία χορηγίας μεταξύ ενός δισεκατομμυριούχου μεσίτη Bitcoin, για να αλλάξει το όνομα στο γήπεδο της ομάδας χόκεϊ της Δανίας, αλλά και το γεγονός ότι ο μισθός του μεγάλου αστεριού της ομάδας να καταβληθεί στο ψηφιακό νόμισμα, προκαλεί ήδη μεγάλες συζητήσεις στον χώρο του αθλητισμού. Ηδη μερικά εικονικά νομίσματα έχουν φτάσει στον κόσμο του αθλητισμού, για παράδειγμα με τον Μέσι ως πρεσβευτή του Sirin Labs. Όμως τώρα γίνεται ακόμη ένα βήμα, αφού ένας επαγγελματίας αθλητής θα εισπράξει τον μισθό του σε Bitcoins.

Όπως έγινε γνωστό, από τις 27 Δεκεμβρίου, η Bitcoin Suisse μέσω της Saxo Privatbank, θα είναι ο κύριος χορηγός της ομάδας χόκεϊ Rungsted Seier Capital της Δανίας. Στο πλαίσιο της τριετούς συμφωνίας, το Rungsted Arena θα μετονομαστεί σε Bitcoin Arena. Σύμφωνα με την Bitcoin Suisse, αυτή είναι η πρώτη φορά που μια «κρυπτο-οικονομική εταιρεία» χορηγεί μια επαγγελματική αθλητική ομάδα υψηλού επιπέδου.

Ταυτόχρονα, το αστέρι της ομάδας, ο Νικολάι Ρόζενταλ, γιος ενός από τους ιδιοκτήτες της ομάδας, θα σταματήσει να πληρώνεται σε κορώνες Δανίας και θα παίρνει τον μισθό του αποκλειστικά σε Bitcoins, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος επαγγελματίας αθλητής που θα κάνει κάτι τέτοιο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Bitcoin θα έχει σημαντική παρουσία στην αθλητικό τομέα της ομάδας χόκεϊ. Με ένα νόμισμα Bitcoin διαμέτρου εννέα μέτρων σε χρυσό και ασήμι ως κεντρικό κομμάτι κάτω από τον πάγο, αλλά επίσης και τα παπούτσια χόκεϊ θα διακοσμηθούν με λογότυπα Bitcoin. Επιπλέον, στο μπαρ του Bitcoin Arena, θα υπάρχουν τερματικά πληρωμής για Bitcoin.

in.gr