Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο λογαριασμός των μνημονίων

Ο λογαριασμός των μνημονίων

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν δυο πρώην υπουργοί Οικονομικών, ο Γιάννης Παπαθανασίου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τις τελευταίες ώρες για το ποιος ευθύνεται για τα μνημόνια.

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν δυο πρώην υπουργοί Οικονομικών, ο Γιάννης Παπαθανασίου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τις τελευταίες ώρες για το ποιος ευθύνεται για τα μνημόνια.

Πολλά έχουν αποκαλυφθεί για το πώς η χώρα μπήκε στην μνημονιακή Οδύσσεια που κρατάει ήδη οκτώ χρόνια. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, πρώτος υπουργός Οικονομικών του Γιώργου Παπανδρέου, κάνει «περιοδείες» στο εξωτερικό και προωθεί τη δική του εκδοχή για την ελληνική περιπέτεια με το βιβλίο του «Game over – Η αλήθεια για την κρίση».

Τη δική του απάντηση, για τους «καραμανλικούς», δίνει ο Γ. Παπαθανασίου, τελευταίος υπουργός Οικονομικών του Κώστα Καραμανλή με το βιβλίο του «8 μήνες», το οποίο θα παρουσιαστεί σήμερα Τρίτη, παρόντος του πρώην πρωθυπουργού.

Στην παρούσα χρονική περίοδο είναι εντελώς άσκοπη και ανούσια η συζήτηση για το ποιος ευθύνεται ή όχι για την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.

Προφανώς ο λογαριασμός είναι μεγάλος και συνεχίζουν να τον πληρώνουν εκατομμύρια πολίτες, αλλά το ωφέλιμο για τον τόπο θα ήταν μια σύγκρουση για το αύριο της χώρας, για το ποιο αναπτυξιακό σχέδιο πρέπει να προωθηθεί, τον προσανατολισμό της Ελλάδας, κ.ά.

Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια ανούσιων αντιπαραθέσεων για το χθες που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα είναι στη θέση του για να κρίνει τους πάντες με δικαιοσύνη. Και ο πέλεκυς της ιστορίας θα είναι βαρύς για τους υπευθύνους της ελληνικής κρίσης.

Τα υπόλοιπα, απλά κινούνται στη σφαίρα των μικροκομματικών επιδιώξεων και αφήνουν παγερά αδιάφορη την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που έχει άλλα προβλήματα.

in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024