Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί οι 53+ «καθαίρεσαν» τον Τσακαλώτο

Γιατί οι 53+ «καθαίρεσαν» τον Τσακαλώτο

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει απολέσει την πρωτοκαθεδρία στην περίφημη ομάδα των 53+. Κάτι το καμπανάκι στη Wall Street, κάτι τα εύσημα που πήρε από τον Σόιμπλε και τα «εύγε» που εισέπραξε από το σύνολο των υπουργών που μετέχουν στο Eurogroup, όλα αυτά έκαναν τους σκληρούς του ΣΥΡΙΖΑ να τον κατατάσσουν πλέον ως... μνημονιακό υπουργό και να τον προσπεράσουν.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει απολέσει την πρωτοκαθεδρία στην περίφημη ομάδα των 53+. Κάτι το καμπανάκι στη Wall Street, κάτι τα εύσημα που πήρε από τον Σόιμπλε και τα «εύγε» που εισέπραξε από το σύνολο των υπουργών που μετέχουν στο Eurogroup, όλα αυτά έκαναν τους σκληρούς του ΣΥΡΙΖΑ να τον κατατάσσουν πλέον ως… μνημονιακό υπουργό και να τον προσπεράσουν.

Πάντα κατά τον Βηματοδότη, οι ίδιοι λένε ότι δεν μπορεί ο υπουργός Οικονομικών με το ένα χέρι να υπογράφει μνημόνια και να χτυπά καμπανάκι στη φωλιά του καπιταλισμού και με το άλλο να κάνει αντίσταση κατά των μνημονίων. Δεν τον εμπιστεύονται πλέον. Και ποιους εμπιστεύονται νομίζετε;

Τους Νίκο Φίλη και Πάνο Σκουρλέτη, οι οποίοι δεν θα μείνουν πλέον σε παρεμβάσεις κατά αποφάσεων της κυβέρνησης ή σε ρητορικές (πλην άσφαιρες) εκφράσεις, αλλά θα πιέσουν και θα επιμείνουν για αλλαγή πολιτικής προς το… αριστερότερο (όπως την ονομάζουν) μετά την έξοδο της χώρας στις αγορές τον ερχόμενο Αύγουστο (εάν δεν τους προλάβουν οι εκλογές).

Δηλαδή, θα απαιτήσουν η κυβέρνηση να νομοθετεί με αριστερό πρόσημο χωρίς να λαμβάνει υπόψη δεσμεύσεις, επιτηρήσεις ή προαπαιτούμενα των δανειστών, αλλά να νομοθετεί μόνο με κοινωνικά κριτήρια. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ζητήσουν ακόμα και αναστολή των μέτρων από το 2019.

in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

inbox
today

Τα θέματα της επικαιρότητας που θα σε απασχολήσουν σήμερα

Sports in

Spotlight

Life Scene

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024