Η ιταλική φίρμα φέρεται να σχεδιάζει, από το 2018 την αύξηση των ρυθμών παραγωγής με φόντο την αντίστοιχη αύξηση της ζήτησης η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα οδηγήσει το Maranello να διπλασιάσει τις βάρδιες στις γραμμές παραγωγής.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τη διαφαινόμενη αύξηση της παραγωγής, σύμφωνα με πηγές από το εσωτερικό της φίρμας, η Ferrari θα επιτύχει τον στόχο πωλήσεων των 9.000 μονάδων ετησίως νωρίτερα από το προβλεπόμενο, ενώ αναμένεται να ξεπεράσει το όριο των 10.000 μονάδων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Για την ακρίβεια, η Ferrari προσδοκά την αύξηση των πωλήσεων της έως και κατά 7% το 2018, κάτι που αν επαληθευτεί σημαίνει ότι θα ξεπεράσει τις 9.000 μονάδες ένα χρόνο νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι για φέτος η Ferrari αναμένεται να έχει καταγράψει πωλήσεις 8.400 μονάδων.

Ενδεικτικό της ολοένα αυξανόμενης ζήτησης, είναι ότι επί του παρόντος η περίοδος αναμονής για την παράδοση κάποιου από τα εξωτικά τετράτροχα του Maranello ξεπερνάει τους 12 μήνες.

Εξίσου ενδεικτικό είναι ότι η Ferrari, αποτελεί την αυτοκινητοβιομηχανία με την καλύτερη επίδοση για το 2017 στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 83% με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της φίρμας από το Maranello να αποτιμάται σε 20,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ferrari εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από τον Οκτώβριο του 2015 και αφού αποσχίσθηκε από τον όμιλο Fiat Chrysler Automobiles o οποίος διατηρεί το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του Maranello.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση της ζήτησης για υπεραυτοκίνητα δεν αφορά μόνο την Ferrari αλλά όλη τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κορυφή της τετράτροχης πυραμίδας, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές, οι εκατομμυριούχοι την τελευταία δεκαετία αυξήθηκαν κατά 36% σε 13,6 εκατομμύρια ανθρώπους ενώ αναμένεται να αυξηθούν κατά περαιτέρω 37% μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Σε ό,τι αφορά πάντως την Ferrari και τη διαφαινόμενη αύξηση παραγωγής που θα επιφέρει αυτή η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση αξίζει να σημειωθεί ότι όπως έχει πει επανειλημμένως ο Sergio Marchionne, απηχώντας την άποψη του Enzo Ferrari, η Ferrari θα πρέπει διαθέτει πάντα ένα αυτοκίνητο λιγότερο από όσο επιβάλλει η ζήτηση προκειμένου να διατηρήσει αυτήν την αίσθηση αποκλειστικότητας που προσφέρουν τα προϊόντα στους ιδιοκτήτες της.

auto.in.gr