Μαργαρίτα Σφέτσα

Η παλέτα των χρωμάτων ξεκινάει από το λευκό του πάγου, το τρυφερό ροζ, το ζεστό καφέ, το μπλε της νύχτας και φθάνει μέχρι το εκτυφλωτικό κόκκινο.

Ο Φρέντι Καλομπράτσος χειρίζεται άψογα τα χρώματα. Τα πινέλα στα έμπειρα χέρια του φαντάζουν σαν τέλεια εργαλεία τα οποία καλλωπίζουν, μεταμορφώνουν, γοητεύουν, χαρίζουν αυτοπεποίθηση. Ο κ. Καλομπράτσος είναι ίσως ο γνωστότερος και σίγουρα από τους πλέον δημοφιλείς make up artists στη χώρα μας. Προσωπικά, θα τον χαρακτήριζα δημιουργό.

Ο Φρέντι, γεννημένος στον Πειραιά σπουδάζει οικονομικά στη Βιομηχανική, τελικά όμως τον κερδίζει η μεγάλη του αγάπη για την τέχνη της δημιουργίας εικόνας (imagemaking). Το επόμενο βήμα του είναι μία από τις γνωστότερες διεθνώς σχολές κομμωτικής του πλανήτη, η περίφημη Vidal Sasson.

Σπουδάζει κομμωτική στο περιώνυμο αυτό «σχολείο» και αργότερα παρακολουθεί μαθήματα μακιγιάζ στη Glauca Rossi. Τελειοποιεί τις σπουδές του με σεμινάρια στο styling και την ενδυματολογία. Επιστρέφει στην Ελλάδα και συνεργάζεται ως make up artist στα shows των γνωστότερων Ελλήνων σχεδιαστών.

Σταθμός στην καριέρα του, η συνεργασία του με τον όμιλο Estee Lauder και στη συνέχεια με την MAC Cosmetics Ελλάδας ως Brand Manager. Ακολουθούν πολλές συμμετοχές σε Fashion Weeks στο Μιλάνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη.

Στα έμπειρα χέρια του έχουν «αφεθεί» για το μακιγιάζ τους top models όπως η Λάρα Στόουν, η Μαρία-Γκράτσια Μποσκόνο, η Λίλι Κόουλ, η Αλεκ Γουέκ, η Καρολίνα Κούρκοβα και η πρώην κυρία Αμπράμοβιτς (όταν δούλευε στον χώρο της μόδας) Ντάσα Ζούκοβα.

Η τεράστια εμπειρία του, τον οδήγησε στη δημιουργία της Freddy Make up Stage, ένα πραγματικό σχολείο για νέα παιδιά που ξεκινούν τα βήματά τους στο πολύχρωμο, γεμάτο προκλήσεις αλλά δύσκολο χώρο του  Make up, τα χρώματα, τις νέες τάσεις…

Δείτε το βίντεο

in.gr