Στη σύλληψη 27χρονου με καταγωγή πιθανότατα από το Μπαγκλαντές προχώρησαν οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης μετά την επίθεση στον τερματικό σταθμό λεωφορείων Port Authority, κοντά στην Times Square.

Ο Ακάγεντ Ούλαχ είχε λευκό ποινικό μητρώο στο Μπανγκλαντές και επισκέφτηκε για τελευταία φορά την πατρίδα του τον Σεπτέμβριο, δήλωσε στο Reuters ο αρχηγός αστυνομίας του Μπανγκλαντές.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Σαχιντούλ Χάγκε επισήμανε ότι η πληροφορία αυτή βασίστηκε στον αριθμό διαβατηρίου του Ούλαχ.

Σύμφωνα με τη New York Post, που έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία, ο νεαρός είχε τοποθετημένα τα εκρηκτικά στο σακάκι του. Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, ο 27χρονος θα ενεργοποιούσε τη βόμβα όταν θα βρισκόταν μέσα σε βαγόνι του μετρό.

Φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικών δικτύωσης δείχνουν τον 27χρονο να βρίσκεται στο πάτωμα με τα ρούχα του σκισμένα και τραυματισμούς στο πάνω μέρος του σώματός του.

Όπως αποκάλυψαν οι αρχές στο Associated Press, ο Ούλαχ είχε επιρροές από το Ισλαμικό Κράτος, δεν φέρεται όμως να βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με την Οργάνωση.

H επιτροπή ταξί και λιμουζίνων Νέας Υόρκης είπε στο CNN ότο ο 27χονος είχε άδεια οδηγού ταξί από τον Μάρτιο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2015.

Δεν οδήγησε όμως στη Νέα Υόρκη ταξί ή Uber.

in.gr