Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυξημένο ενδιαφέρον για αξιοποίηση ακινήτων του υπουργείου Εργασίας

Αυξημένο ενδιαφέρον για αξιοποίηση ακινήτων του υπουργείου Εργασίας

Ολοκληρώθηκε η προθεσμία υποβολής προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς του Δημοσίου, στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Εργασίας, εντός των ορίων του Δ.Αθηναίων. Το αυξημένο ενδιαφέρον και η σημαντική ανταπόκριση στο κάλεσμα του υπουργείου αποτυπώνεται στα 32 καταχωρημένα αιτήματα που αφορούν 29 σημαντικά ακίνητα και την ποικιλία των προτεινόμενων χρήσεων για τα κενά και αναξιοποίητα έως σήμερα ακίνητα του κέντρου της Αθήνας.

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 η προθεσμία υποβολής προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς του Δημοσίου, στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΚΑ & ΟΑΕΔ), εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων.

Το αυξημένο ενδιαφέρον και η σημαντική ανταπόκριση στο κάλεσμα του υπουργείου Εργασίας για την κάλυψη των στεγαστικών και λειτουργικών αναγκών των φορέων αποτυπώνεται στα 32 καταχωρημένα αιτήματα που αφορούν 29 σημαντικά ακίνητα (αυτοτελή κτίρια, όροφοι, διαμερίσματα & καταστήματα που περιλαμβάνονται στην πρόσκληση) και την ποικιλία των προτεινόμενων χρήσεων για τα κενά και αναξιοποίητα έως σήμερα ακίνητα του κέντρου της Αθήνας.

Ενδεικτικά, αναφέρονται αιτήματα υπουργείων, Ανεξάρτητων Αρχών, Ιδρυμάτων, Επιμελητηρίων, Δήμου, Κοιν.Σ.Επ. και ΜΚΟ τόσο για κεντρικές κυβερνητικές χρήσεις, όσο και για χρήσεις με θετικό κοινωνικό πρόσημο κοινής ωφέλειας, πρόνοιας, υγείας, παιδείας, έρευνας και πολιτισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το πρώτο στρατηγικό βήμα για την επίτευξη οικονομίας κλίμακας του δημόσιου τομέα, ως μέρος του πιλοτικού προγράμματος «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας-Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», βρίσκεται σε θετική εξέλιξη, με επόμενα βήματα την αξιολόγηση και επιλογή των χρηστών.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της πρόσκλησης, με βάση την αξιολόγηση των προτάσεων, αναμένεται εντός του έτους. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η πρόσκληση προς ιδιώτες για μακροχρόνια εκμίσθωση των ακινήτων, στο πλαίσιο των στόχων του προγράμματος.

in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024