«Μετά την επίσκεψη Ερντογάν βελτιώθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις;» διερωτάται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία διαμηνύει πως η επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν δεν οδήγησε σε κανένα θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα. Το αντίθετο. Τα ελληνικά συμφέροντα και οι εθνικές θέσεις υπέστησαν δεινό πλήγμα».

«Οι απροκάλυπτα αναθεωρητικές τοποθετήσεις Ερντογάν, η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, η ανάδειξη ανύπαρκτων μειονοτικών θεμάτων όχι μόνο δεν συνέβαλαν στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων – όπως θα θέλαμε και για την οποία η παράταξή μας εργάζεται – αλλά το αντίθετο, τις οδήγησαν πολλά βήματα πίσω», αναφέρει η κ. Γεννηματα.

«Η ανύπαρκτη προετοιμασία της επίσκεψης [και το κακό της timing] από πλευράς κυβέρνησης» προσθέτει «έβλαψε καίρια τα ελληνικά συμφέροντα».

«Για μια ακόμη φορά μετά το μεγαλειώδες φιάσκο της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ έχουμε ένα νέο φιάσκο που προκαλείται από τους κυβερνητικούς ερασιτεχνισμούς, που δυστυχώς όμως έχει βαθύτατα ζημιογόνες συνέπειες για τα πάγια και διαχρονικά συμφέροντα της χώρας μας», καταλήγει η κ. Γεννηματά.

«Χάος στην προετοιμασία της επίσκεψης Ερντογάν, χάος και κατά την πραγματοποίησή της» τονίζει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Φτάσαμε στο σημείο ο τούρκος Πρόεδρος να αναφέρεται σε τέσσερις βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, χρησιμοποιώντας πρώτο πληθυντικό πρόσωπο και μάλιστα με την φράση «έχουμε τέσσερις βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο» και επιπλέον να αποφασίζει αυθαίρετα αλλά και ανενόχλητα να στερήσει τον λόγο από Έλληνα υφυπουργό», αναφέρει ο κ. Λοβέρδος.

«Κανέναν βουλευτή δεν έχει ο Ερντογάν στο ελληνικό κοινοβούλιο, αυτή είναι η πραγματικότητα» προσθέτει, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, η οποία «είναι φυσικό και επόμενο να θερίζει θύελλες, αφού έσπειρε ανέμους. Το δυστύχημα είναι ότι οι θύελλες αυτές πλήττουν όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

«Είναι πια ξεκάθαρο» καταλήγει ο κ. Λοβέρδος. «Όσο κυβερνούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η Ελλάδα θα υφίσταται βλάβες τόσο στα εσωτερικά όσο και στα εξωτερικά της θέματα».

in.gr