Ανάκαμψη παρουσιάζουν σήμερα το πρωί οι μετοχικές αγορές στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Alpha Bank, οι νέες θέσεις εργασίας ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου ADP διαμορφώθηκαν στις 190.000 από το 235.000 τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας πλησίον του μέσου όρου δώδεκα μηνών (208.000), με το ενδιαφέρον να εστιάζεται πλέον στα συνολικά στοιχεία απασχόλησης που θα ανακοινωθούν την αυριανή ημέρα.

Ένταση στη Μέση Ανατολή προκαλεί η απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο ΟΗΕ έχει συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας μετά από αίτημα οκτώ χωρών.

Η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία παρουσίασε τον Οκτώβριο μηνιαία υποχώρηση (-1,4%) για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καταγράφοντας σε ετήσια βάση τη μικρότερη άνοδο (2,7%) από το Μάρτιο.

Μέλος της EKT (Mersch) ανέφερε ότι υφίσταται κίνδυνος να διατηρηθεί η ιδιαιτέρως επεκτατική νομισματική πολιτική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από εκείνο που χρειάζεται. Τόνισε επίσης, ότι η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης διατηρείται ισχυρή και ότι ενισχύεται σημαντικά η απασχόληση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας αναμένεται να παρουσιάσει στην Ε.Ε. την επόμενη εβδομάδα νέο σχέδιο εξόδου που θα επιτρέπει ειδικό καθεστώς εναρμόνισης της Β. Ιρλανδίας με την Ε.Ε.. Στην Ευρωζώνη δημοσιεύεται η τελική μέτρηση του ΑΕΠ γ΄ τριμήνου.

Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας και η καταναλωτική πίστη Οκτωβρίου.

in.gr