Ένα από τα ομολογουμένως πιο ελκυστικά «νέα» τετράτροχα των τελευταίων ετών ετοιμάζεται να προσθέσει μερικούς ακόμα πόντους που φιλοδοξούν να το κάνουν ακόμα ελκυστικότερο.

Ο λόγος για μια νέα υπό εξέλιξη έκδοση η οποία θα αυξήσει την προσφερόμενη ισχύ στους 300 ίππους, υιοθετώντας παράλληλα μια σειρά από τροποποιήσεις οι οποίες θα ενισχύσουν το σπορ προφίλ του μοντέλου.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, εκτός από την επιπλέον ισχύ η οποία θα επιτευχθεί με την συνδρομή μιας αναβαθμισμένης εκδοχής του γνωστού κινητήρα των 1,8 λίτρων η Alpine A110 Sport Sport Chassis όπως είναι προς το παρόν η κωδική ονομασία της νέας έκδοσης, θα επωφεληθεί από ένα πρόγραμμα «αυστηρής δίαιτας» η οποία αναμένεται να της αφαιρέσει έως και 50 κιλά βάρους.

Παράλληλα, μια σειρά από τροποποιήσεις στο σύστημα μετάδοσης αλλά και στην ανάρτηση θα κληθούν να πλαισιώσουν την επιπλέον ισχύ.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η νέα έκδοση θα αντλήσει από το τεχνολογικό προφίλ της αγωνιστικής έκδοσης του μοντέλου, A110 Cup, η οποία εφοδιάζεται με σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων ενώ σε ό,τι αφορά την ανάρτηση, εκτός από τα τέσσερα εκατοστά μειωμένης απόστασης από το έδαφος που εξασφαλίζει, διαθέτει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Ohlins που επιτρέπουν πλείστες παραμετροποιήσεις.

Την εικόνα της αγωνιστικής έκδοσης συμπληρώνει το σύστημα πέδησης με την υπογραφή της Brembo το οποίο αποτελείται από δισκόφρενα με εξαπίστονες δαγκάνες για τους μπροστινούς τροχούς και τετραπίστονες για τους πίσω.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα σχέδια της Alpine και ανεξαρτήτως των εξελίξεων για την νέα έκδοση του γαλλικού coupe, η φίρμα φέρεται να ετοιμάζει το επόμενο μοντέλο της το οποίο θα πάρει την μορφή ενός SUV. To νέο SUV θα εκμεταλλευτεί μια αρχιτεκτονική της Renault και θα προσφέρει υψηλά επίπεδα ισχύος και χαμηλό κέντρο βάρους στοχεύοντας στην μεσαία κατηγορία.

auto.in.gr