Μαζί με το υπερφιλόδοξο πλάνο για την ηλεκτροκίνηση που αποκάλυψε προ ολίγων ημερών ο Harald Krueger, επικεφαλής του ομίλου BMW, δεν παρέλειψε να δώσει και μια γεύση από όσα μη ηλεκτρικά θα έρθουν το 2018 στην γκάμα της βαυαρικής φίρμας.

Στα νέα μοντέλα που αναμένονται με την νέα χρονιά συγκαταλέγεται τόσο η νέα Σειρά 8 όσο και η έκδοση επιδόσεων του νέου κορυφαίου coupe μοντέλου της βαυαρικής φίρμας με την υπογραφή του M Division.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι η αγωνιστική έκδοση της Σειράς 8 η οποία αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο με τα διακριτικά Μ8 GTE θα έχει ήδη ξεκινήσει το αγωνιστικό της πρόγραμμα κάνοντας πρεμιέρα στον 24ώρο αγώνα της Daytona τον Ιανουάριο του 2018.

Παρά την πληθώρα πληροφοριών που αφορούν το χρονοδιάγραμμα αφίξεων των νόμιμων για το δρόμο ή μη εκδόσεων της νέας Σειράς 8, οι κινητήρες που θα κληθούν να εφοδιάσουν το βαυαρικό coupe παραμένουν αταυτοποίητοι με το επικρατέστερο σενάριο να τις θέλει να μοιράζονται κινητήρες με την Σειρά 5.

Ιδίως σε ό,τι αφορά την κορυφαία έκδοση M8, η παρουσία του V8 των 4,4 λίτρων απόδοσης 600 ίππων κάτω από το καπό της θα πρέπει να θεωρείται παραπάνω από δεδομένη.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες παραμέτρους της, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες και τις εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δυστυχώς μάλλον η έκδοση παραγωγής του βαυαρικού coupe θα υιοθετήσει μια πολύ πιο προσγειωμένη αισθητική σε σχέση με την εντυπωσιακή σχεδίαση του concept car που ανέλαβε να την συστήσει.

auto.in.gr