Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ο Γιάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, μιλά στο in.gr για τους αγώνες υπέρ των δικαιωμάτων τους. «Το πάθος μας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων προκύπτει από την αδήριτη σκληρή ανάγκη και πραγματικότητα, ότι ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού ακόμα και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου βιώνει αποκλεισμό, διακρίσεις, φτώχεια» τονίζει.

Ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία έχει καθιερωθεί από το 1992 η 3η Δεκεμβρίου. Η πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είχε ως στόχο την προβολή των δικαιωμάτων των ΑμεΑ αλλά και τη σταδιακή ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Έτσι μετα από χρόνια δράσεων και ενεργειών οδηγηθήκαμε στην στην υπογραφή της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία την οποία έκανε νόμο του κράτους η Ελληνική Βουλή το 2012.

Το in.gr συνάντησε τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία αλλά και τ. πρόεδρο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Ατόμων με Αναπηρία Γιάννη Βαρδακαστάνη που μας μίλησε για τους αγώνες για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον.

«Το πάθος μας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων προκύπτει από την αδήριτη σκληρή ανάγκη και πραγματικότητα, ότι ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού ακόμα και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου βιώνει αποκλεισμό, διακρίσεις, φτώχεια» μας απαντά ο ίδιος σχετικά με την αδιάκοπη διεκδίκηση ολοένα και καλύτερων συνθηκών ζωής για τα άτομα με αναπηρία.



Ορέστης Καρύπης

in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024