Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι σχεδίαζαν οι Τούρκοι του DHKP-C

Τι σχεδίαζαν οι Τούρκοι του DHKP-C

Το ενδεχόμενο τα μέλη της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης DHKP-C να πραγματοποιούσαν επίθεση –άγνωστου βεληνεκούς- κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ελλάδα, εξετάζουν σοβαρά οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το ενδεχόμενο τα μέλη της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi), γνωστό με το ακρωνύμιο DHKP-C να πραγματοποιούσαν επίθεση –άγνωστου βεληνεκούς- κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα και να έσπαγαν με αυτό τον τρόπο την πολύχρονη «ασυλία» που είχε η χώρα μας για τη διεθνή τρομοκρατία, εξετάζουν σοβαρά οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρει το Βήμα
, τα στελέχη των διωκτικών αρχών συνεκτιμούν ότι τα μέλη της οργάνωσης DHKP-C στη χώρα μας φέρεται να έχουν επαφές με τον αντιεξουσιαστικό χώρο στην Ελλάδα, αλλά και με ελληνικές ένοπλες οργανώσεις που δρούσαν παλαιότερα, ενώ σημειώνουν πως οργανώσεις όπως ο Επαναστατικός Αγώνας και η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς εξέφραζαν συχνά την αλληλεγγύη τους στα μέλη του DHKP-C.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής επισημαίνουν ότι μια ενδεχόμενη επίθεση στην Ελλάδα, ίσως επανέφερε τη χώρα στην περίοδο 1975-1991, όπου στη χώρα μας σημειώνονταν αλλεπάλληλες αιματηρές επιθέσεις μεταξύ ξένων ενόπλων.

Θυμίζουμε ότι η τελευταία φορά που η χώρα μας είχε βρεθεί στο… πεδίο βολής ξένων ενόπλων ήταν στις 19 Απριλίου 1991, όταν σημειώθηκε έκρηξη βόμβας στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Βότση 12-14 στην Πάτρα, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους. Τότε, η βόμβα είχε εκραγεί στα χέρια του Παλαιστινίου Αχμέτ Χασικέχ, με αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ανθρώπων, ενώ στόχος των τρομοκρατών ήταν η τοποθέτηση της βόμβας στο αγγλικό προξενείο και σε παρακείμενη ναυτιλιακή εταιρεία στην Πάτρα.

Όπως σημειώνουν από την ΕΛ.ΑΣ. «η πιθανή αλλαγή στην ένοπλη δράση του DHKP-C με χτύπημα εντός της χώρας μας φαίνεται να σχετίζεται με τις διώξεις αλλά και με την άτυπη απέλαση μέλους της από τις ελληνικές αρχές την περίοδο 2011-2014».

in.gr

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024