Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Fraport: Έντονες οι ανησυχίες σχετικά με το «Μακεδονία»

Fraport: Έντονες οι ανησυχίες σχετικά με το «Μακεδονία»

Τις έντονες ανησυχίες που είχε διατυπώσει περισσότερο από έναν χρόνο πριν, σχετικά με την αρνητική επίπτωση που θα είχαν στη λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία» τα έργα του Δημοσίου (σ.σ. στη διασταύρωση των διαδρόμων προσαπογείωσης 16/34 και 10/28) υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της την Πέμπτη η Fraport Greece.

Τις έντονες ανησυχίες που είχε διατυπώσει περισσότερο από έναν χρόνο πριν, σχετικά με την αρνητική επίπτωση που θα είχαν στη λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία» τα έργα του Δημοσίου (σ.σ. στη διασταύρωση των διαδρόμων προσαπογείωσης 16/34 και 10/28) υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της την Πέμπτη η Fraport Greece, αναφερόμενη στην ακύρωση πτήσεων από διεθνή αερομεταφορέα (σ.σ. πρόκειται για την easyJet, η οποία χθες και σήμερα προχώρησε σε εκτροπή -στο αεροδρόμιο της Αθήνας- των πτήσεών της προς και από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»).

Στην ανακοίνωσή της, η Fraport Greece αναφέρει: «Οι ακυρώσεις πτήσεων από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης από διεθνή αεροπορική εταιρία, επιβεβαίωσαν τις έντονες ανησυχίες που είχαν διατυπώσει, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, η Fraport Greece, οι τοπικές αρχές, τοπικοί τουριστικοί φορείς και αεροπορικές εταιρείες σχετικά με την υλοποίηση των έργων στο αεροδρόμιο από το Δημόσιο και τη συνακόλουθη μείωση της κίνησής του.

Στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες αυτές, η Fraport Greece πρότεινε μία σειρά λύσεων που θα επέτρεπαν την απρόσκοπτη λειτουργία του αεροδρομίου. Το Δημόσιο, όπως ήταν δικαίωμά του, αποφάσισε ότι τα έργα έπρεπε να υλοποιηθούν. Η Fraport Greece παρέχει στον ανάδοχο του έργου κάθε βοήθεια που απαιτείται για την ταχεία και ασφαλή ολοκλήρωση των έργων».

Η εταιρεία διευκρινίζει ακόμη ότι «όλα τα θέματα που αφορούν στη χρήση του τροχόδρομου «F» ως διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης για τις πτήσεις του αεροδρομίου «Μακεδονία», είναι αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), όπως επίσης είναι και η ενημέρωση προς τις αεροπορικές εταιρίες κάτι που έκανε με την έκδοση NOTAM.

Επίσης, με επίσημη ανακοίνωσή της στις 24.11.2017, η ΥΠΑ πιστοποίησε τη χρήση του τροχόδρομου 10/28 ως κύριου διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου» (σ.σ. δεδομένου ότι στους διαδρόμους προσγειώσεων-απογειώσεων 16/34 και 10/28 γίνονται έργα αναβάθμισης, ο τροχόδρομος «F» του αεροδρομίου χρησιμοποιείται προσωρινά για την προσαπογείωση των αεροσκαφών).

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την ευκαιρία της 82ης ΔΕΘ, ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, είχε επισημάνει ότι δεν τίθεται θέμα για συνέχιση ή μη των εργασιών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», καθώς σε περίπτωση παύσης των εργασιών το ελληνικό Δημόσιο θα κληθεί να καταβάλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε μεγάλα ποσά διαμορφώνονται και οι αποζημιώσεις που θα πρέπει να δοθούν σε εργολάβους που έχουν αναλάβει το έργο.

Ο ίδιος είχε τότε επισημάνει ότι πρόκειται για δύο έργα συγχρηματοδοτούμενα, ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες είχαν μετατεθεί χρονικά, προκειμένου να μη συμπέσουν με την τουριστική περίοδο.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024