Το κορεατικό coupe η θητεία του οποίου έληξε κάπως άδοξα ετοιμάζεται να αναγεννηθεί, με αφετηρία την έκθεση του Detroit τον προσεχή Ιανουάριο.

Αν και δεν υπάρχουν ακόμα σαφείς πληροφορίες σε ό,τι αφορά την έλευση του στην Ευρώπη, η επιστροφή του στην γκάμα της Hyundai είναι δεδομένη όπως τουλάχιστον αφήνουν να εννοηθεί τα τρία πολύχρωμα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα που έκαναν την εμφάνισή τους σε κορεατική πίστα.

Παρά το καμουφλάζ, είναι σαφές ότι το νέο Veloster θα υιοθετήσει αρκετά διαφορετική σχεδίαση σε σχέση με το παρελθόν του, ξεκινώντας από την γρίλια του η οποία εναρμονίζεται με το κυψελοειδές μοτίβο που η Hyundai χρησιμοποίησε στο πρόσφατο Kona. Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζει ένα νέος αεροδυναμικό διαχύτης ο οποίος φιλοξενεί τις δύο κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης που του εξασφαλίζουν μια πιο σπορ υπόσταση.

Αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν εικόνες από το εσωτερικό, σύμφωνα με την Hyundai, ο σχεδιασμός υπακούει σε ένα οδηγοκεντρικό ασύμμετρο μοτίβο, σπορ έμπνευσης. Τα κυρίαρχα στοιχεία θα είναι μια τρισδιάστατη εργονομική οθόνη τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα για το σύστημα infotainment το οποίο θα διαθέτει σύστημα πλοήγησης και ο ψηλότερα τοποθετημένος πίνακας οργάνων ο οποίος θα συνδυάζεται και με head-up display.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις το νέο Veloster, θα εξοπλίζεται με δύο κινητήρες 1,4 και 1,6 λίτρων οι οποίοι θα προσφέρουν τη δυνατότητα συνδυασμού τους με επτά σχέσεων κιβώτιου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων ή μηχανικό έξι σχέσεων.

Τις τεχνολογικές προδιαγραφές του νέου Veloster θα συμπληρώσει μια σειρά από έξυπνα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας μεταξύ των οποίων το Smart Shift το οποίο μαθαίνει από την συμπεριφορά συνήθειες του οδηγού καθώς και σύστημα αποτροπής συγκρούσεων συνεργαζόμενο με ραντάρ.

auto.in.gr