Γνωστή ως γνωστή «Μαύρο Δελφίνι», η φυλακή υψίστης ασφαλείας της Ρωσίας «φιλοξενεί» δολοφόνους, παιδεραστές, κατά συρροή βιαστές, τρομοκράτες, ακόμη και κανίβαλους, όλοι καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου RT, στη φυλακή κρατούνται περισσότερα από 700 άτομα, τα οποία έχουν σκοτώσει σχεδόν 4.000 ανθρώπους κι έχουν κριθεί άκρως επικίνδυνοι από τις αρχές.

Ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα κι αρχικά χρησίμευε ως νοσοκομείο για κρατούμενους, ωστόσο το 2000 μετατράπηκε σε φυλακή μέγιστης ασφάλειας. Η εγκατάσταση, που σχεδιάστηκε για να «φιλοξενήσει» 1.600 κρατούμενους, πήρε το ανεπίσημο όνομά της από ένα σιντριβάνι με μαύρο δελφίνι που βρίσκεται πριν από την κύρια είσοδο.

«Επειδή οι κρατούμενοι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι, ό,τι κάνουμε ρυθμίζεται από το νόμο», δηλώνει ο Γιούρι Κορόμποφ, επικεφαλής της φυλακής, εξηγώντας τους κανόνες της φυλακής.

«Νομίζω ότι υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που μένουν εδώ που πιστεύουν ότι έκαναν το σωστό», τονίζει ο Ντμίτρι Μπάντυουκοφ, ο οποίος σκότωσε ολόκληρη την οικογένειά του. «Τα χρόνια δείχνουν ότι κάτι πήγε εντελώς λάθος».

Ωστόσο, η ζωή των κρατουμένων δεν είναι τόσο κακή όσο φαίνεται. Τα κελιά είναι εξοπλισμένα με τηλεοράσεις. Επιτρέπονται, επίσης, βιβλία και εφημερίδες, ενώ οι κρατούμενοι έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη που βρίσκεται στη φυλακή.

Η εγκατάσταση διαθέτει, επίσης, εκκλησία, ενώ οι φυλακισμένοι επιτρέπεται να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις και να συναντώνται με συγγενείς και φίλους.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε σκηνές από την καθημερινότητα των κρατουμένων στη φυλακή υψίστης ασφαλείας, όπου υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες και ελέγχους πριν από κάθε τους ενέργεια.K.X.

in.gr