Με κεντρικό μήνυμα «SΙΜΙΟ Plus – Εδώ είναι το σημείο σου» το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υποστηρίζει στη φετινή εκστρατεία του τη στρατηγική  για την πρόληψη των νοσημάτων, τη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στον πληθυσμό της χώρας, την εξάλειψη των ανισοτήτων στην υγεία και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για υιοθέτηση υγιών και ασφαλών στάσεων και συμπεριφορών.

Στο πλαίσιο αυτό το ΚΕΕΛΠΝΟ υιοθετώντας το μήνυμα του UNAIDS (στόχος το 90-90-90), δημιουργεί ως βασική δράση το νέο κέντρο Συμβουλευτικής και ανώνυμου Ελέγχου για τον HIV «SΙΜΙΟ Plus» στην Πολυκλινική Αθηνών, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός».

Με την ευκαιρία της δράσης αυτής θα πραγματοποιηθούν και οι εξής εκδηλώσεις:

  1. Κεντρική εκδήλωση στο Μοναστηράκι την Παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS (1η Δεκεμβρίου) και ώρα 10:00-18:00, με μουσική συναυλία από τα «Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ» και διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών.

  1. Φωτισμός της Πολυκλινικής Αθηνών την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου και παρουσία διεπιστημονικής ομάδας ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, με ειδικά διαμορφωμένο promo stand, για τη λειτουργία του κέντρου δωρεάν και ανωνύμου έλεγχου για HIV, SIMIO Plus, μέσω της διανομής ενημερωτικού υλικού.

  1. Πρόγραμμα δρόμου με ομάδα-στόχο τους νέους και τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες σε χώρους με δρώμενα μέσα στην πόλη (27/11-03/12, ώρες 20:00-03:00)

    – Για τον γενικό πληθυσμό: Γκάζι, Θησείο, Μοναστηράκι, Ψυρρή, Πανόρμου, Περιστέρι, Μπουρνάζι, Πλατεία Καρύτση, Αγιά Ειρήνη.   
    – Για τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες: Γκάζι, Θησείο, Μοναστηράκι, Πλατεία Καρύτση, Αγία Ειρήνη (Σάουνες, gay bar/club).     

  1. Ενημερωτική Εκδήλωση σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και σπουδαστήρι, προκειμένου με ειδικά διαμορφωμένο Stand να επικοινωνήσει το μήνυμα για τα 36 χρόνια παρουσίας του ιού HIV καθώς και τις νέες δράσεις που υλοποιεί και το νέο κέντρο Συμβουλευτικής και ανώνυμου Ελέγχου για τον HIV «Simio Plus-εδώ είναι το σημείο σου». Επίσης, θα πραγματοποιηθούν διαδραστικές ομιλίες για την πρόληψη του ιού HIV/AIDS.  

health.in.gr