Την επιστροφή της Alfa Romeo στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 σηματοδοτεί η συνεργασία της μιλανέζικης φίρμας με της Sauber.

Το 2018 τα μονοθέσια της ελβετικής ομάδας θα αγωνίζονται με τα χρώματα της Alfa Romeo στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών σε τεχνικό και εμπορικό επίπεδο.

Μάλιστα, η ομάδα της Sauber μετονομάζεται σε Alfa Romeo Sauber F1 Team, με την ιταλική φίρμα να γίνεται, εκτός των άλλων, ο βασικός χορηγός της.

«Η συμφωνία αυτή θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια αναμόρφωσης της Alfa Romeo, η οποία επιστρέφει στη Formula 1 μετά από απουσία 30 και πλέον ετών».

«Οι μηχανικοί και τεχνικοί της Alfa Romeo, οι οποίοι έχουν ήδη αποδείξει τις ικανότητές τους με τα νέα μοντέλα Giulia και Stelvio, θα έχουν τη δυνατότητα να μεταδώσουν αυτή την εμπειρία διαθέσιμη στην ομάδα της Sauber F1. Ταυτόχρονα, οι οπαδοί της Alfa Romeo θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να υποστηρίξουν μια αυτοκινητοβιομηχανία που είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει τη συγγραφή ενός νέου συναρπαστικού κεφαλαίου στη θρυλική ιστορία της», δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ομίλου FCA, Sergio Marchione.

auto.in.gr