Περισσότεροι από 300 δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, από όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να οδηγήσουν την νέα, τρίτη κατά σειρά, γενιά της Porsche Cayenne, με φόντο την Κρήτη.

Η διεθνής διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 23ης Οκτωβρίου και 6ης Νοεμβρίου 2017, φιλοξενήθηκε στη Σητεία, και με αφετηρία το ξενοδοχείο Daios Cove, οι δημοσιογράφοι, είχαν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τις νέες Porsche Cayenne στις εκδόσεις Cayenne, Cayenne S και Cayenne Turbo για πάνω από 500 χιλιόμετρα σε διαδρομές που περιελάμβαναν κάθε είδους τερέν στην ανατολική Κρήτη.

Σε ό,τι αφορά την νέα Cayenne 3ης γενιάς, υπόσχεται έναν ακόμα πιο ισορροπημένο αλλά και ενισχυμένο συνδυασμό των τυπικών sport χαρακτηριστικών των Porsche με τη χρηστικότητα και την δυνατότητα κίνησης έξω από τα όρια της ασφάλτου χάρη σε μια σειρά νέων χαρακτηριστικών όπως το χαμηλότερο κατά 65 κιλά βάρος της αλλά και η επιπλέον ισχύ.

Σε επίπεδο κινητήρων, η Cayenne είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις κινητήρα, την «απλή» Cayenne την S και την Turbo. Στην πρώτη περίπτωση αξιοποιείται ένας νέος εξακύλινδρος κινητήρας βενζίνης 3,0 λίτρων ισχύος 340 ίππων και 450 Nm ροπής, προσφέροντας παραπάνω 40 ίππους σε σχέση με την αντίστοιχη έκδοση της προηγούμενης γενιάς του μοντέλου.

Από πλευράς επιδόσεων η συγκεκριμένη έκδοση επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα (5,9 δευτερόλεπτα σε συνδυασμό με το πακέτο Sport Chrono Package) ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 245 χλμ./ώρα.

Η S εφοδιάζεται με ένα διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 2,9 λίτρων απόδοσης 440 ίππων και 550 Nm ροπής προσφέροντας δηλαδή επιπλέον 20 ίππους σε σχέση με το παρελθόν. Σε επίπεδο επιδόσεων η S επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα (4,9 με το Chrono Package) ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 265 χλμ./ώρα.

Αμφότερες οι δύο παραπάνω εκδόσεις εξοπλίζονται με το νέο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων Tiptronic S το οποίο εγγυάται υψηλότερη απόκριση και ισορροπία μεταξύ των σπορ χαρακτηριστικών της Cayenne αλλά και των off-road ικανοτήτων της ως SUV.

Από τις προδιαγραφές της Cayenne δεν λείπει το «ενεργό» σύστημα τετρακίνησης όπως το ονομάζει η Porsche το οποίο συνδυάζεται με σύστημα διαχείρισης ροπής, ενώ εκτός από την τετρακίνηση η νέα Cayenne διαθέτει και τετραδιεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά την έκδοση Turbo φιλοξενεί στα σπλάχνα της έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα με ισχύ 550 ίππων, προσφέροντας 20 επιπλέον ίππους σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση. Χάρη στο νέο κινητήρα ο οποίος συνδυάζεται με ένα επίσης νέο κιβώτιο οκτώ σχέσεων το επιβλητικό SUV χρειάζεται μόλις 4,1 δευτερόλεπτα στην συγκεκριμένη έκδοση προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα ενώ πάντα υπάρχουν και περιθώρια βελτίωσης καθώς, όσοι επιλέξουν το προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού Sport Chrono Package, ο παραπάνω χρόνος περιορίζεται σε 3,9 δευτερόλεπτα. Σε κάθε περίπτωση η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 286 χλμ./ώρα.

auto.in.gr