Άνοιξε και πάλι ο σταθμός του μετρό Oxford Circus, στο κεντρικό Λονδίνο. Λίγο νωρίτερα, ο σταθμός είχε εκκενωθεί, καθώς υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς. Ένοπλοι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, ενώ πλήθος κόσμου εθεάθη να τρέχει μακριά.

Εκκενώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής οι σταθμοί Oxford Circus και Bond Street, αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή

Σύμφωνα με τη Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στον σταθμό Oxford Circus, ο οποίος είναι κεντρικός και σε ιδιαίτερα εμπορική περιοχή, με σκοπό να διερευνήσουν ένα «περιστατικό».

Αναφορές έκαναν λόγο για πυροβολισμούς, ενώ η Μητροπολιτική Αστυνομία υπογράμμισε ότι αντιμετωπίζει το συμβάν ως «τρομοκρατικό». Διευκρινίζει, όμως, ότι έως τώρα δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματισμοί.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών ενημέρωσε ότι «ο σταθμός είναι προσωρινά κλειστός, παρακαλείσθε να μείνετε μακριά από το σημείο».

Παράλληλα, οι συρμοί δε σταματούν στον συγκεκριμένο σταθμό προσωρινά, ενώ έκλεισε και ο σταθμός Bond Street.

Ρεπόρτερ του BBC σημείωσε ότι είδε τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος μακριά από τον σταθμό. «Οι άνθρωποι έκλαιγαν και ούρλιαζαν».

H Μητροπολιτική Αστυνομία ενημέρωσε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι δεν βρήκε στοιχεία για πυροβολισμούς ή για υπόπτους. Ωστόσο, παρακινεί τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί κοντά, να παραμείνουν σε ασφαλές σημείο.

Μαρία Πετροπούλου

in.gr