Νέος γύρος ταλαιπωρίας περιμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς αύριο Τρίτη, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών προχωρά σε 24ωρη απεργία «για να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του  κέρδους και της ιδιωτικοποίησης», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα κινηθούν οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό.

Οι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για την επίλυση του χρηματοδοτικού των αστικών συγκοινωνιών καθώς δηλώνουν θορυβημένοι από δημοσιεύματα που θέλουν τον κ. Τσακαλώτο να έχει ζητήσει από τη Διοίκηση του Υπερταμείου να επιβάλλει εξορθολογισμό στο κόστος λειτουργίας και να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων, προκειμένου να αυξηθούν η παραγωγικότητα και η κερδοφορία των ΔΕΚΟ, ώστε να μπορούν να επιβιώσουν υπό ανταγωνιστικές πλέον συνθήκες.

Συμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, «το υπουργείο Οικονομικών ζητάει να αντιμετωπιστούν οι αστικές συγκοινωνίες όχι πλέον σαν αγαθό που το έχουν ανάγκη όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα με το αν μπορούν να το πληρώνουν, αλλά σαν εμπόρευμα που πρέπει να μπει στον πάγκο του χασάπη, να «εξορθολογιστεί», να «αναδιαρθρωθεί» για να βγάζει περισσότερο κέρδος».

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, το σταδιακό κλείσιμο των πυλών εισόδου-εξόδου σε τέσσερις σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ. Πρόκειται για τους σταθμούς Αεροδρόμιο, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ελαιώνας και Άγιος Αντώνιος, ενώ μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα πρόσβασης με το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Πάντως, τα προβλήματα παραμένουν καθώς οι ουρές πολιτών στα εκδοτήρια συνεχίζονται. Να σημειωθεί ότι η ΣΤΑΣΥ διαθέτει προσωπικό για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού σε όλους στους σταθμούς, αλλά φαίνεται πως οι απορίες και οι ερωτήσεις είναι περισσότερες από τις αναμενόμενες.

in.gr