Αυξάνονται οι πληροφορίες που θέλουν την νέα γενιά του εμβληματικού sportscar της Porsche να ενδίδει στην εναλλακτική τεχνολογία, καθώς σύμφωνα με πηγές από το εσωτερικό του ομίλου VW, η επόμενη γενιά της 911 θα περιλαμβάνει στις τάξεις της και μια plug-in υβριδική έκδοση η οποία θα ακολουθήσει το εντυπωσιακό παράδειγμα της αντίστοιχης έκδοσης της Panamera η οποία στην wagon εκδοχή της προσφέρει 680 ίππους και εκρηκτικές επιδόσεις.

Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένη την ιδιαιτερότητα της 911, οι μηχανικοί της Porsche ήδη αναζητούν τρόπους προκειμένου να εισαγάγουν στο εμβληματικό sportscar ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες οι οποίες θα προσφέρουν ηλεκτρική αυτονομία έως και 70 χλμ. χωρίς να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που ανέδειξαν την 911 ως το μέτρο σύγκρισης της κατηγορίας.

Όπως και να έχει, η εξέλιξη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη καθώς εντάσσεται στην επιθετική πολιτική του ομίλου VW σε σχέση με την εξέλιξη εναλλακτικών τεχνολογιών σε όσο το δυνατόν περισσότερα μοντέλα του, σχέδιο το οποίο συνεπάγεται επενδύσεις ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο άφιξής της, η νέα γενιά της 911, αναμένεται στα τέλη του 2018 αν και παραμένει άγνωστο κατά πόσο η plug-in υβριδική εκδοχή θα προστεθεί εξαρχής στην γκάμα της ή θα μετατεθεί σε δεύτερο χρόνο.

auto.in.gr