Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin Valkyrie AMR Pro: Το λυκόφως των -άλλων- θεών

Aston Martin Valkyrie AMR Pro: Το λυκόφως των -άλλων- θεών

H βρετανική φίρμα δίνει το στίγμα της ακόμα πιο σκληροπυρηνικής, αγωνιστικής έκδοση της Valkyrie η οποία υπόσχεται να προσφέρει ό,τι κοντινότερο υπάρχει προς πώληση στην εμπειρία της F1.


Όταν τον Μάρτιο η βρετανική φίρμα αποκάλυψε την Βαλκυρία, το νέο της εκκεντρικό υπεραυτοκίνητο είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να κατασκευάσει 150, νόμιμα για το δρόμο, αντίτυπα αλλά και 25 ακόμα τα οποία θα προορίζονταν αποκλειστικά για χρήση σε πίστα.

Και όπως όλα δείχνουν πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, για τις πρώτες αποκαλύψεις αναφορικά με τα επίμαχα 25 αγωνιστικά αντίτυπα τα οποία σύμφωνα με τις συστάσεις θα απαιτούν ειδική εκπαίδευση προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί κανείς στις οδηγικές απαιτήσεις τους.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς δεν θα πρόκειται για ένα συνηθισμένο αγωνιστικό τετράτροχο, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις πρώτες πληροφορίες που δίνει στη δημοσιότητα η Aston Martin σχετικά με τις προδιαγραφές της.

Σύμφωνα με αυτές η AMR Pro έκδοση της Valkyrie χάρη σε μια σειρά τροποποιήσεων σε σχέση με την «απλή» γνωστή εκδοχή της οι οποίες θα περιορίσουν το βάρος της, θα αυξήσουν την ισχύ της καθώς και θα βελτιώσουν την αεροδυναμική της υπόσταση, θα μπορεί, στις ευθείες να αναπτύξει ταχύτητες έως και 400 χλμ./ώρα, ενώ θα μπορεί να διαχειριστεί δυνάμεις έως 3,3G στις στροφές. Επιπλέον, χάρη στο αντίστοιχων προδιαγραφών με τα μονοθέσια της F1 σύστημα πέδησης και τα δισκόφρενα εξολοκλήρου από άνθρακα θα μπορεί να αντεπεξέλθει σε επιβραδύνσεις που ισούνται με 3,5G.

Σύμφωνα με τα υπόλοιπα γνωστά στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης του βάρους, η AMR Pro θα διαθέτει ένα ακόμα ελαφρύτερο εξολοκλήρου ανθρακονημάτινο αμάξωμα, ενώ από το ακριβό και ελαφρύ αυτό υλικό θα αποτελούνται και πολλά από τα μέρη της ανάρτησης. Στο πλαίσιο των μέτρων «λιτότητας» οι γυάλινες επιφάνειες θα αποτελούνται από πολυανθρακικά πολυμερή ενώ στο όνομα της μείωσης του βάρους θα θυσιαστούν στοιχεία όπως το infotainment και το σύστημα κλιματισμού.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, αν και προς το παρόν οι Βρετανοί δεν δημοσιοποιούν μεγέθη, αναφέρουν ότι η AMR Pro θα επωφεληθεί από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V12 των 6,5 λίτρων η οποία χάρη στις τροποποιήσεις του συστήματος εξαγωγής και στην χαρτογράφηση θα προσφέρει περισσότερη ισχύ και ροπή.

Όπως και να έχει με τις εκκεντρικές προδιαγραφές, το σίγουρο είναι ότι τα 25 αντίτυπα θα προσφέρουν μια εμπειρία που προσιδιάζει σε αυτή ενός μονοθεσίου της F1, αποτελώντας ό,τι κοντινότερο υπάρχει σε αίσθηση στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Εξ ου και εκείνοι που έχουν ήδη προαγοράσει κάποιο από τα 25 αυτά αντίτυπα θα κληθούν να εκπαιδευτούν στους προσομοιωτές της Red Bull Racing F1 αλλά και σε πίστα προκειμένου να εξοικειωθούν με το εκκεντρικό αγωνιστικό δημιούργημα της Aston Martin.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2020 καθώς τότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι παραδόσεις για την Valkyrie AMR Pro.

auto.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024