Εντείνονται οι φόβοι στην ΕΛ.ΑΣ για νέα επεισόδια στη «βεντέτα» που έχει
ανοίξει στα Γλυκά Νερά μετά την δολοφονία τον Μάιο του 2016, του
20χρονου σπουδστή Θόδωρου Γαλαζούλα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», η ανησυχία στην ελληνική αστυνομία οφείλεται αφενός στη νέα δολοφονία στον Γέρακα, τον περασμένο Ιούλιο, του πατέρα τού δράστη, αλλά και αφενός στα επεισόδια που σημειώθηκαν τη Δευτέρα, την πρώτη μέρα της δίκης για τον φόνο του σπουδαστή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν ακόμη και πράξη αυτοδικίας μέσα στο δικαστήριο. Αναφέρουν ότι η δολοφονία του Θ. Γαλαζούλα ανέδειξε αρχικά την εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών από εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό μαθητών και σπουδαστών στις περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, αρκετοί από τους οποίους μετατράπηκαν σε μικροδιακινητές που είχαν αντιπαλότητες και από τις οποίες φαίνεται να προέκυψε η δολοφονία του 20χρονου.

Ομως η φονική διένεξη των οικογενειών του θύματος και του δράστη προέρχεται από ισχυρισμούς ότι η οικογένεια του δολοφόνου τον άφηνε ανεξέλεγκτο, του «προσέφερε» όπλα κι όταν έγινε το έγκλημα προσπάθησε να τον απαλλάξει με αμφισβητούμενες εκθέσεις πραγματογνωμόνων. Η άλλη πλευρά κάνει λόγο για «τυφλή εκδίκηση».

Το ιστορικό της δολοφονίας

Ο Θ. Γαλαζούλας είχε εξαφανισεί στις 8 Μαΐου 2016 από το σπίτι της οικογένειάς του στα Γλυκά Νερά – ο ίδιος διέμενε στους Αμπελοκήπους – και είχε βρεθεί νεκρός έξι ημέρες αργότερα στην περιοχή του Αγίου Πέτρου στην Πεντέλη, πυροβολημένος με καραμπίνα.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις που είχαν δοθεί, είχε προκύψει ότι το θύμα ήταν χρήστης και μικροδιακινητής ναρκωτικών.

Τελικά το έγκλημα της Πεντέλης εξιχνιάστηκε, έξι μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του 2016. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από την εξέταση μιας σειράς τηλεφωνικών κλήσεων, υλικού καμερών, όπως και συναντήσεων ή γνωριμιών του 20χρονου έφθασαν στα ίχνη του 22χρονου δράστη κρητικής καταγωγής, που εμπλεκόταν κι αυτός σε διακίνηση ναρκωτικών και αναβολικών.

Ο δράστης μετά το έγκλημα αναχώρησε για την περιοχή των Στυρών Ευβοίας. Στην απολογία του υποστήριξε ότι η διαφωνία του με το θύμα ήταν για τους τομείς «δράσης» τους και εμπορίας ναρκωτικών, η οποία αφορούσε μερικά οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του θύματος – την εκπροσωπούσε νομικά ο δικηγόρος κ. Μ. Βορίδης – εξέφραζε την οργή της για τους οικείους του δράστη και τους απέδιδε ότι ενώ γνώριζαν ότι ο γιος τους δημιουργούσε επεισόδια στην περιοχή, εκείνοι όχι μόνο δεν είχαν κάνει οτιδήποτε για να τον αποτρέψουν, αλλά του είχαν αγοράσει και καραμπίνα, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και άλλα όπλα (σ.σ. σχεδόν όλα ήταν ρεπλίκες).
Η πλευρά των συγγενών του Θόδωρου Γαλαζούλα μιλούσε ακόμη για «υποκριτική στάση του δράστη που είχε πάει στην κηδεία του 20χρονου και μοίραζε συλλυπητήρια στους οικείους του τάχα συντετριμμένος»..

Η εκτέλεση του πατέρα

Στις 15 Ιουλίου 2017 δολοφονήθηκε με τέσσερις σφαίρες μέσα στο αυτοκίνητό του στον Γέρακα ο 59χρονος Μανούσος Ριτζάκης, πατέρας τού 22χρονου δολοφόνου τού Θόδωρου Γαλαζούλα.

Ο 59χρονος ήταν δραστήριος συνδικαλιστής στον χώρο της Αριστεράς και άτομο που δεν είχε άλλες προσωπικές κι επαγγελματικές εκκρεμότητες. Η ΕΛ.ΑΣ., με βάση υλικό καμερών κι άλλα στοιχεία, συνέλαβε ως δράστη τον 49χρονο πατέρα του Θόδωρου Γαλαζούλα.

Ο 49χρονος στην απολογία του ανέφερε ότι δεν αισθάνεται καμιά τύψη για την εκδικητική ενέργειά του. Συμπλήρωσε δε: «Ο χρόνος για μένα σταμάτησε όταν είδα νεκρό τον γιο μου.
Στη δίκη για τον πρώτο φόνο, που άρχισε τη Δευτέρα (αναβλήθηκε λόγω απουσίας των δικηγόρων), υπήρξαν έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ των συγγενών των θυμάτων. Βασικό μέλημα της ΕΛ.ΑΣ. είναι να σταματήσει εδώ τον κύκλο του αίματος.

in.gr