Ουρές σε δεκάδες εκλογικά κέντρα συνεχίζουν να σχηματίζονται ακόμη και
αυτή την ώρα καθώς η προσέλευση των ψηφοφόρων για την εκλογή αρχηγού στο
νέο πολιτικό φορέα της κεντροαριστεράς ξεπερνά τις προσδοκίες ακόμη και
τον πιο αισιόδοξων.

Είναι ενδεικτικό ότι έως τις 3.30 μ.μ οι πολίτες που είχαν προσέλθει στις κάλπες ξεπερνούσαν τις 130.000, αριθμός ο οποίος – σύμφωνα με τους επιτελείς των εκπροσώπων – γεννά προσδοκίες να πλησιάσει μέχρι τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες τις 200 χιλιάδες.

Η προσέλευση του κόσμου σε ορισμένα εκλογικά κέντρα δεν είχε προβλεφθεί ούτε από την εκλογική επιτροπή, με αποτέλεσμα σε ορισμένα από αυτά να τελειώσουν τα ψηφοδέλτια. Μετά από άμεσες ενέργειες των εφορευτικών επιτροπών, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και πάλι καθώς εστάλησαν και άλλα ψηφοδέλτια.

Σε πολλές περιπτώσεις οι ουρές ξεπερνούσαν τα 100 άτομα, γεγονός που γέμισε με αισιοδοξία τους 9 υποψηφίους της κεντροαριστεράς, καθώς το μεγάλο στοίχημα για όλους ήταν εξαρχής η μαζική συμμετοχή στις κάλπες, θεωρώντας ότι έτσι οι πολίτες στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας προς την κυβέρνηση.
Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στην Αθήνα στις 9 μ.μ ενώ τα αποτελέσματα, θα ανακοινωθούν – σύμφωνα με τον Νίκο Αλιβιζάτο έως τις 10.30 μ.μ.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Ο κάθε πολίτης ψηφίζει σε όποιο εκλογικό κέντρο βρίσκεται κοντά του, με ταυτότητα ή διαβατήριο και πληρώνοντας τρία ευρώ.

Παρακολουθήστε εδώ όλη τη διαδικασία των εκλογών στην Κεντροαριστερά LIVE

in.gr