Ένας άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στην πόλη Μπλανιάκ, στα περίχωρα της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Συγκεκριμένα, το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από κολλέγιο της πόλης και το όχημα έπεσε πάνω σε φοιτητές.

Οι αρχές κάνουν λόγο για εσκεμμένο και σκόπιμο χτύπημα, χωρίς όμως να το συνδέουν με τρομοκρατία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ εκτιμάται ότι πρόκειται για κινέζους φοιτητές. Οι δύο, 22 και 23 ετών νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στην Τουλούζη και βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο οδηγός κατευθύνθηκε προς το πεζοδρόμιο έξω από το συγκρότημα IGS Alternance λίγο μετά τις 16:00 τοπική ώρα και προκάλεσε πανικό, καθώς στόχευσε φοιτητές που εκείνη την ώρα έφευγαν από το κολλέγιο.

Στο IGS στεγάζονται ιδιωτικά σχολεία όπου φοιτούν πολλοί νέοι.

Ο 28 χρονος άνδρας συνελήφθη επί τόπου, δεν είχε ιστορικό με τρομοκρατία, ενώ ήταν γνωστός στις αρχές για παλαιότερες και μικρότερης σημασίας παραβάσεις, σχετικές με ναρκωτικά. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο δράστης υπέφερε από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί για σχιζοφρένεια.

«Είμαστε ιδιαίτερα σοκαρισμένοι από την επιθετικότητα προς τους φοιτητές στην Μπλανιάκ. Προσφέρουμε όλη μας την υποστήριξη στους ίδιους και στις οικογένειές τους» δήλωσε ο δήμαρχος της Τουλούζης.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Κίνα πίεσε τη Γαλλία στο να εγγυηθεί την ασφάλεια των κινέζων πολιτών που επισκέπτονται τη Γαλλία, μετά την πρόσφατη επίθεση σε γκρουπ κινέζων ταξιδιωτών στο Παρίσι.

Μαρία Πετροπούλου

in.gr