«Αν ο Κουφοντίνας είναι μέσα ή έξω από τη φυλακή, λίγο με απασχολεί», δήλωσε ο γιος του δολοφονημένου εκδότη της Απογευματινής, Νίκου Μομφεράτου, Γιώργος, σημειώνοντας πως παραμένει εξόχως σημαντικό πώς η κοινωνία αντιμετωπίζει την αποφυλάκιση τέτοιων ανθρώπων.

«Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι γιατί γίνεται ακόμα τόσος ντόρος και τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσει να γίνεται αυτός ο ντόρος. Δηλαδή, αν για δύο μέρες γίνεται πανικός, τί θα γίνει όταν βγούνε τελειωτικά από τη φυλακή; Αυτό πρέπει να αναρωτηθούμε, πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία για να δεχτούμε ένα τέτοιο γεγονός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM, ο Γιώργος Μομφεράτος τόνισε πως «η δημοσιότητα που δίνεται σήμερα είναι γιατί δεν έχουμε λύσει τα προβλήματά μας, αλλά για να τα λύσουμε πρέπει να μιλήσουμε για τα θέματά μας και δεν πρέπει να συζητάμε με συναισθηματικούς όρους».

Σημείωσε μάλιστα ότι «ο νομικός μας πολιτισμός λέει ότι θα βγουν από τη φυλακή και νομίζω ότι είναι σωστό κάποια στιγμή να βγαίνουν οι καταδικασθέντες σε ισόβια».

Τέλος, ανέφερε πως οι καταδικασθέντες για τρομοκρατία θα ήταν σημαντικό να δηλώσουν ότι ήταν λάθος από που έκαναν.

«Δεν είναι εύκολο θέμα, πιστεύω ότι θα μπορούσε να οδηγήσει τους ανθρώπους αυτούς σε τεράστια απελπισία αυτό το ζήτημα και νομίζω ότι δεν έχουν το θάρρος να το κάνουν. Οπωσδήποτε, όμως, θα ήταν σημαντικό, όπως έγινε και στην Ιταλία».

in.gr