Σοβαρά ερωτήματα για τους κανόνες διαφάνειας στη διενέργεια δημοσίων διαγωνισμών ανακύπτουν μετά την αποκάλυψη ότι ο Δήμος Περιστερίου μέσα από φωτογραφική διάταξη σε διαγωνισμό που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια επιχειρούσε να ευνοήσει συγκεκριμένους προμηθευτές.

Όπως προκύπτει από ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο δημοσιογράφος Γιάννης Καραμαγκάλης, στο κείμενο διαγωνισμού του Δήμου Περιστερίου για την προμήθεια αδρανών υλικών και ειδικότερα στην παράγραφο 9.3 που αφορά στην τεχνική ικανότητα και την επαγγελματική ικανότητα του εργολάβου

ορίζεται ότι οι συμμετέχοντες αποδεικνύουν την τεχνική τους επάρκεια με μια σειρά από όρους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προσκόμιση καταλόγου «συμβάσεων τριών (3) τουλάχιστον παρόμοιων με την παρούσα σύμβαση προμηθειών…».

Στο σημείο αυτό, το κείμενο της προκήρυξης διακόπτεται από μία παρένθεση, στην οποία αναφέρεται: «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το».

Η …ξεχασμένη αυτή σημείωση μπορεί να ερμηνευθεί ως απόπειρα να προωθηθούν συγκεκριμένοι προμηθευτές στον διαγωνισμό του Δήμου Περιστερίου.

Για προβοκάτσια κάνει λόγο ο Δήμος

Σε προβοκάτσια αποδίδει ο δήμος Περιστερίου το θέμα με τη φράση που περιλαμβάνεται σε προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν καμπάνες. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να παίξει με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου».

Μετά την αποκάλυψη του εγγράφου από μέσα μαζικής ενημέρωσης, η προκήρυξη κατέβηκε προσωρινά από τη Διαύγεια προκειμένου να διορθωθεί στο επίμαχο σημείο.

in.gr