Αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε στις γειτονιές της Δάφνης από φορείς, συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, με αφορμή την ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ.

«Οι δημοτικές κινήσεις, οι εργαζόμενοι κι η νεολαία της Δάφνης αντιδρούν στη φασιστική επίθεση που έγινε σε βάρος του Αμίρ, αλλά και τον ρατσιστικό αποκλεισμό του. Λέμε ότι τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για τους πρόσφυγες αλλά κι ότι στις γειτονιές δεν χωράνε φασίστες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Αθηναίων.

Με κεντρικό σύνθημα «οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι» οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την πλατεία καλογήρων με κατεύθυνση προς το σπίτι του 11χρονου αφγανού, Αμίρ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους σε αυτόν και την οικογένειά του.

«Η πολιτική της απομόνωσης των προσφύγων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ρατσιστικές συμπεριφορές απέναντι τους που γίνονται όπλο στα χέρια των ακροδεξιών συμμοριών», επισημαίνουν αντιφασιστικές κι αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες στην ανακοίνωσή τους.

Παρέμβαση εισαγγελέως Αρείου Πάγου

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και, στο πλαίσιο αυτής, να ερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, μετά την επίθεση στην οποία προέβησαν άγνωστοι, πετώντας πέτρες και προκαλώντας φθορές στο σπίτι της οικογένειας, στη Δάφνη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr