Η επιστροφή στη βιωσιμότητα αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την Opel, μετά και την πώλησή της στον γαλλικό όμιλο Peugeot-Citroen.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και με σκοπό τη δημιουργία των απαραίτητων οικονομιών κλίμακας, όλες οι νέες προτάσεις της γερμανικής φίρμας θα βασίζονται σε πλατφόρμες που θα έχουν εξελίξει οι Γάλλοι του PSA Group.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Opel, Michael Lohscheller, έως το 2024 όλα τα μοντέλα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα προέρχονται επί της ουσίας από την Peugeot-Citroen.

Μεταξύ άλλων, η στρατηγική αυτή θα βοηθήσει την Opel να εναρμονιστεί με τους ολοένα και αυστηρότερους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχετίζονται με τους εκλυόμενους ρύπους.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η κάκιστη εμπορική πορεία της Opel έχει συμπαρασύρει τη μετοχή του PSA Group, η αξία της οποίας το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει πτώση.

Επιστρέφοντας στα μελλοντικά σχέδια της Opel, o Michael Lohscheller αποκάλυψε πως το 2019 θα παρουσιαστεί ο αντικαταστάτης του σημερινού Corsa καθώς και ένα μεγαλύτερο των Crossland και Grandland X όχημα ελευθέρου χρόνου.

Στα πλάνα της Opel βρίσκεται και η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνητης γκάμας της, ώστε το 2024 όλα τα επιβατικά οχήματα να διαθέτουν μια έκδοση που θα κινείται με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

auto.in.gr